Haluk Levent: Cumhuriyetçiyim, Atatürkçüyüm diye Filistin’e ‘Arap ırkı’ gözüyle bakamam

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2024 Cumartesi 9:45 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2024 Cumartesi 9:45 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Sanatçı Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Filistin’e desteğini bir kez daha dile getirdi.

İsrailli bakanın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki paylaşımının yankıları sürerken sanatçı Haluk Levent’ten dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Levent’in “Not : bazı arkadaşların dikkatine” ile başlayan paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Turgut Özal hükümetinde de Ecevit hükümetinde de
Mesut Yılmaz hükümetinde de
Tansu Çiller hükümetinde de
Ve Recep Tayyip Erdoğan hükümetinde Filistin davasını savundum, savunmaya devam edeceğim. 1967 de İsrail’in Batı Şeria ve Golan tepelerine girmesini anlatan Colonel Bagshot ‘un Six day war şarkısı ile büyüdüm.

Ben Cumhuriyetçiyim. Ben Atatürkçüyüm. Bu özellikleri taşıyorum diye Filistin’e ‘arap ırkı’ gözüyle bakmam bakamam. Bakarsam insan olamam. Ben Arap yarım adasının ülkelerinin yönetimlerinden hiç ama hiç haz etmem. İkiyüzlü yönetimlerinden de haz etmem. Ama orada mazlum çocuklar varsa ırkına bakmam! Bakarsam insan olamam! Çocuğun ırkı yoktur. Siyahtır , sarıdır, beyazdır.

Unutmayın bütün çocukların tek bir ırkı vardır. ‘Melek ırkı’ dır. Vicdan ve merhamet sahibi tüm insanlık bu gaddarlığa bu zulme ses çıkarmalı. Konu Arap-Türk konusu değil, konu yaşadığımız dünyada bir vicdan konusudur. Konu anti emperyalizmdir. Konu siyonizmdir.

Haluk Levent’ten vergi isyanı: Tüm siyasi partilere çağrımdır

Kaynak: TELE1