Emmy ödülü Haluk Bilginer’e… Şahsiyet dizisindeki rolüyle muhteşem bir başarıya imza attı

Yayın tarihi: 26 Kasım 2019 Salı 7:40 am - Güncelleme: 27 Kasım 2019 Çarşamba 12:45 pm

Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri (EmmyAwards)’nde, Şahsiyet dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçildi. Haluk Bilginer, “Kendimden çok Türkiye’ye bu ödül gittiği için çok mutluyum.” dedi.

Usta tiyatro sanatçısı Haluk Bilginer dünya çapında bir başarıya imza attı. Şahsiyet dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçildi. Onur Saylak’ın yönettiği PuhuTV dizisi Şahsiyet , IMDb’nin tüm zamanların en iyi dizileri listesinde yer aldı.

Bu yıl 47’ncisi düzenlenen Uluslararası Emmy Ödülleri, New York’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sanatçı Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri‘nde ‘en iyi erkek oyuncu’ ödülüne layık görüldü.

Şahsiyetimizdeki o acı kambur…

HALUK BİLGİNER : ÇOK MUTLUYUM

Bilginer, ödülünü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiye’ye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

‘İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ TOPLUMUN BELLEK KAYBI YAŞAMADIĞINDAN EMİN OLUN’

Bilginer, ödülü aldıktan sonra törende yaptığı konuşmada dizide adalet ve bellek kaybı kavramlarının anlatıldığını belirterek, ”İçinde yaşadığımız toplumun bellek kaybı yaşamadığından emin olun.” sözlerini sarf etti.

ŞAHSİYET DİZİSİNDEN REPLİKLER

“Yok haksız tahrik, yok iyi hal… İndire indire bir madalya takmadıkları kalmış sana. Ben okudum o mahkeme tutanaklarını. Her zamanki gibi gereği düşünülmüş de gereği yapılmamış o mahkemede.”

“Sen zannediyor musun ki bir tek alzheimer olan sensin? Herkes hasta, hepsi hasta.Yarın bugün bir milli maç olur, herkes her şeyi unutur. Bu millet neleri unuttu, seni mi unutmayacak, sen kimsin ki, alt tarafı bir katil, alt tarafı bir cinayet haberi…”

“Korkmaktan korkma, ölümden korkup her gün öleceğine ölümden yine kork ama her gün yaşa.”

“Ben ölmekten çok korkuyorum Münir Bey.Hatta sana bir sır vereyim. Bu dünyada herkes ölse,bir tek ben kalsam ona bile razıyım. Düşün, o yalnızlığa bile razıyım.”

“Mühim olan bana bakış açınız değil, dünyaya nasıl baktığınız, sonuçta bende onun bir parçasıyım…”

“Ne güzel olurdu, değil mi? Yanlış bildiğimiz her şeyi unutsak, sadece doğrular kalsa…”

Haluk Bilginer (Agah Beyoğlu) “Hayat hatıradır, unutursan ölürsün”

“Benim şahsiyetim ne olacak, o da silinip gitmeyecek mi?”

Haluk Bilginer, Uluslararası Emmy Ödülleri ( EmmyAwards )’nde, Şahsiyet dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçildi