HalkTV’de şoke eden istifa

Yayın tarihi: 16 Aralık 2019 Pazartesi 3:01 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2019 Pazartesi 3:13 pm

Halk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Serhan Asker sosyal medyadan yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu.

Kendisine ait sosyal medya hesabından açıklama yapan Serhan Asker ” Küçük bir duyuru… Halk Tv Genel Yayın Yönetmenliği görevimden kendi isteğimle ayrılmış bulunuyorum…” ifadelerini kullandı

İŞTE SERHAN ASKER’İN AÇIKLAMASI

SERHAN ASKER KİMDİR?

Serhan Asker 1974 yılında Hatay’da doğdu. Lise eğitimine kadar Antep’te tamamladı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Almanya’da siyaset muhabirliği alanında master yaptı.

Gazetecilik mesleğine 1995 yılında Milliyet gazetesinde başladı. 2000 yılında TRT Haber ve Spor yayınları Dairesi Başkanlığında politika muhabiri olarak televizyon haberciliğine başladı.

Formula 1 ve Avrupa Futbol Şampiyonası programlarının yapımını ve sunumunu gerçekleştirdi. 2004 yılında bir dönemler Türk Siyasi tarihinin ekonomi bakanlığı görevini yapan Kemal Derviş’in 18 aylık görevini anlatan Krizden Çıkış ve çağdaş Sosyal Demokrasi kitabını yazdı. 2008 yılında RTGD tarafından haber dalında televizyon Oscarı ile ödüllendirildi.

2015’te TGC tarafından Hürriyet gazetesindeki Ambarda Doğdu Önce Kadınları Kurtardı isimli çalışması ile büyük beğeni kazanmıştır.

En son çocukluk yıllarını konu alan öyküler yazıp, dedesinin hayatını ve büyük aşkını anlatan bir roman hazırladığı belirtilmektedir. 2004 senesinde Kemal Derviş’in 18 aylık görevini anlatan Krizden Çıkış ve Çağdaş Sosyal Demokrasi kitabına Yusuf Işık ile birlikte imzasını atmıştır. 2017 yılında ise Efsanevi isimlerle konuşup, gözlem ve deneyimlerini de katarak hazırladığı Efsane Değil İnsanım isimli kitabı tüm okur severlerden tam not almıştır. Bu kitabı ile ilgili Şenes Erzik şu sözleri dile getirmiştir. “Serhan Asker, benim için sporun güzelliklerini duygu dolu ifadelerle eserleştiren bir heykeltıraş. Efsanevi isimlerle konuşup, gözlem ve deneyimlerini de katarak hazırladığı bu eser bana göre dünya çapında. Bu kitabın İngilizcesi de şart.” Günümüzde Halk Tv ekranlarında Siyaset Kültürü isimli program ile birlikte Serhan Asker’le Pazar Sohbeti programını sunmaktadır. Program’ın konusu ise edebiyat, tarih, felsefe ve sanat üzerinedir.

Sunduğu hazırladığı programların yanı sıra Halk Tv’de Genel Yayın Yönetmenliği görevini 16 Aralık 2019 tarihine kadar sürdürdü.