Halkın temsilcileri Halkın Belediyesinde: Muhtarlar sordu, İlgili birim Müdürleri yanıtladı

Yayın tarihi: 30 Ocak 2020 Perşembe 6:29 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2020 Çarşamba 7:31 pm

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan’daki Mahalle muhtarlarıyla hizmet planlaması yapmak ve istişarede bulunmak üzere yaptığı Bölge Muhtarlar toplantılarını sürdürdü.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay gününü “En yakın çalışma arkadaşlarım” dediği muhtarlara ayırdı. Mahalle Muhtarlıklarında gerçekleşen Bölge Muhtarlar Toplantılarını Belediyenin Meclis salonunda sürdüren Başkan Akay, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde ağırladığı Muhtarlarla istişarelerde bulundu.

“MUHTARLARIN SORUNLAR KONUSUNDA, BİZİ BİLGİLENDİRMELERİNİ İSTİYORUZ”

Başkan Akay, ilgili birim Müdürleriyle birlikte sabah ve öğleden sonra olmak üzere 55 Mahalle Muhtarının iştirak ettiği toplantılarda muhtarların halkın temsilcisi, kendilerinin de en yakın çalışma arkadaşları olduğunu yineledi.

Halkın taleplerini, sürekli olarak görebildiği Muhtara ilettiğini bu nedenle mahallelerde sorunları en iyi bilenin Muhtar olduğunu kaydeden Başkan Akay “Mahalle meclislerinin ve azaların da sorunların tespitinde işin içine girmesi lazım. Zaten doğal olarak Mahalle meclisleri ve azaların temsilcisi muhtardır. Sorunların çözülmesi ve taleplerin ivedi olarak yerine getirilebilmesi için muhtarların daha çok işin içine girmesini önemsiyoruz” dedi.

“KAYNAKLARIN DOĞRU KULLANIMI İÇİN BİLGİLENMEMİZ GEREKİYOR”

Seyhan’ın kaynakların halkın yaşam kalitesini artırmak için harcandığını belirten Başkan Akay şöyle devam etti;
“Kaynakların doğru yere kanalize edilmesi çok önem arz ediyor. Doğru bilgi alarak önceliklere göre hizmeti sizlere ulaştırmak istiyoruz. Bu nedenle işin içine iyice girmenizi rica ediyoruz. Kısa vadeli çözümleri, verdiğiniz bilgilerle en kısa sürede yerine gidereceğiz. Uzun soluklu çözümler için planlama gerekiyor. Asfalt konusunda ciddi çalışmamız var. 96 mahallenin ihtiyacını aynı anda gideremeyiz. Buna ne zaman ne de araç gereç yeter. Bunun için bir planlama gerekiyor. Muhtarlar Bölge Toplantılarındaki istişarelerimiz planlama konusunda bize yol gösterecek”

MUHTARLAR TALEP ETTİ, İLGİLİ MÜDÜRLER BİLGİ VERDİ, EKSİKLERİ NOT ETTİ

Konuşmaların ardından Mahalle Muhtarları tek tek söz alarak semt pazarı, asfalt, park bakımı ve Muhtarlık binası ihtiyaçları gibi konularda taleplerini aktardılar. Muhtarların talep ettiği bilgiler, Başkan Akay nezaretinde ilgili Birim Müdürleri tarafından yanıtlandı. Kısa sürede yapılabilecek işlemler de not edildi. Mahallelerdeki kısa vadeli çözümlerin, ilgili ekiplerin uygunluk durumuna göre kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

Muhtarlar Bölge toplantısına katılan Muhtarların mahalleleri şöyle;

Ahmet Remzi Yüreğir, Ali Dede, Akkapı, Aydınlar, Bahçelievler, Bahçeşehir, Barış, Barbaros, Beş Ocak, Cemalpaşa, Döşeme, Dumlupınar, Reşatbey, Gürselpaşa, Emek, Hadırlı, Hürriyet, İstiklal, İsmetpaşa, 2000 Evler, Kayalıbağ, Kocavezir, Kurtuluş, Meydan, Mıdık, Namık Kemal, Mithatpaşa, Fevzipaşa, Mirza Çelebi, Narlıca, Onur, Pınar, Sakarya, Sarıhamzalı, Şakirpaşa, Şehitduran, Havuzlu Bahçe, Tellidere, Tepebağ, Uçak, Yeni Mahalle, Yeşilevler, Yeşiloba, Ziyapaşa, Yeni Baraj, Bey, Gülpınar, Hanedan, Hurmalı, Karasoku, Kuruköprü, Mestanzade, Ova, Sucuzade ve Yeşilyuva