Halkın sahilleri otelcilere tahsis edilebilecek

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2020 Cuma 3:55 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma 3:55 pm

AKP’li Turizm Bakanı’nın rüşvet alındığını itiraf ettiği Antalya’nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek’te halkın kullandığı iki ayrı mesire alanı Bakanlık düzenlemesiyle otellere tahsisi mümkün hale geldi. Yöre halkının tepki ve itirazına neden olan düzenleme CHP örgütlerinin de destek verdiği basın açıklamasıyla protesto edildi.

Serik’in AKP’li Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın, AKP ve MHP milletvekilleriyle yapılan ve bakanların da katıldığı toplantıda “500 bin lirayı kim aldı” kavgasıyla ortaya çıkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un otelinin de bulunduğu, dünyaca ünlü turizm bölgesi Kadriye ve Belek’te halkın özgürce kullandığı günübirlik alanlara yönelik düzenlemeye ilişkin tepkiler sürüyor.

HALKIN PLAJI OTELLERE TAHSİS EDİLECEK

“Sahilime Dokunma Platformu” öncülüğünde, Kadriye günübirlik piknik ve park alanında yapılan basın açıklamasına CHP Antalya il ve Serik ilçe örgütleri, İYİ Parti ve Demokrat Parti il başkanları, Serik Belediye meclis üyeleri, milletvekilleri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Sahillerine dört elle sarılan serikliler halka ait alanların otellere tahsis edileceğini açıklayıp tepkilerini dile getirdi.

CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, bölgede yapılan düzenlemenin AKP’nin rantçı yüzünü bir kez daha ortaya çıkardığını söyledi. Demir, “AKP rant diyor. Biz, siyasi partiler ve diğer sivil toplum kuruluşları olarak halk diyoruz. Burası halkındır. Yolları kazdılar piknik alanlarını kapattılar. Nasıl Salda Gölü’nde kimsenin haberi olmadan inşaat başladı burada da yıkımlar başladı” diye konuştu.

MÜCADELE EDECEĞİZ

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran ise her iki bölge halkının Serik’te kalması için mücadeleye her koşulda devam edecekleri sözünü verirken, iktidara “Gözünü toprak doyursun” diye seslendi. CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ise 18 kilometrelik Kadriye- Belek sahilinde halkın denize girebileceği sadece 550 metrelik bir yer kaldığını şimdi korona virüsle mücadele edilirken bunun da yok edilmek istendiğini söyledi. Bayar, “Burası bir tanesi Kültür ve Turizm Bakanı’nın olmak üzere 3 otele peşkeş çekildiği iddia edilmektedir” dedi.

‘MALI GÖTÜRME OPERASYONU’

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise “Kadriye – Belek sahillerinden, Antalya’nın ve Türkiye’nin diğer turizm beldelerinden artık lağım kokuları geliyor. Bu korona günlerinde fırsatı ganimete çevirmek demektir. Herkes evindeyken malı götürelim, demektir. Şu anki görüntü bu” diye konuştu.