Halkın sağlığı tehdit altında! Amasra Küçük limana kanalizasyon mu akıyor?

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 4:33 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 4:33 pm

Bedesten ve okullar sokağındaki bazı eski evlerin pis su ve kanalizasyonları, insanların denize girdiği kumsalın hemen yanında Amasra belediyesinin Halk Plajı olarak belirlediği Küçük limana dökülmesi vatandaşı çileden çıkarıyor. Üç noktada pis suların denize dökülmesi halk sağlığını tehdit diyor, turizmi olumsuz etkiliyor.

Pis suların döküldüğü yerin yanı belediyenin halk plajı. Burada denize giren İnsanlar hastalanıyor. Pis suların aktığı kumsal ve Küçük Liman plajı insan sağlığını tehdit ederek Covit-19 Koronavirüs salgınına da davetiye çıkartıyor.

ŞEBEKESİ BAĞLANAMAYAN BAZI ESKİ EVLERİN FOSEPTİK ÇUKURUNDAKİ PİS SU VE KANALİZASYONLARI KÜÇÜK LİMANA AKIYOR

3 dönem seçilmiş Amasra eski Belediye Başkanı Yüksek Mühendis Mimar Rifat Açıcı Amasra belediyesinin Halk Plajı olarak belirlediği Küçük limana horhor deresinin Bedesten ve okullar sokağındaki bazı eski evlerin şebekesi bağlanamadığından foseptik çukurundaki pis su ve kanalizasyonlarının Küçük limana aktığını belirtti.

BELEDİYENİN GÖSTERDİĞİ YERDE HALK NEREDE DENİZE GİRECEK

Eski belediye başkanı Yüksek Mühendis Mimar Rifat Açıcı yaptığı açıklamada; “Amasra Büyük ve Küçük Limana Mavi Bayrak dikeceğine söz veren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır Küçük Limana horhor deresinin pis sularının aktığı yeri halka laik gördü, diğer yerleri de bazı otel sahiplerine tahsis etti. Başkanın gösterdiği yerde halk nerede denize girecek. Amasra’da 2000’e yakın oy alan belediye başkanına bu yakışmıyor. Başkan Recai Çakır kendisine oy veren halkı da rant uğruna dışlayarak ihanet ediyor.” dedi

OTOPARKLARDA YURTTAŞLARA FAHİŞ FİYAT UYGULANIYOR

Eski başkan Rifat Açıcı Amasra belediyesinin otopark ücretlerinin de yüksek olduğunu belirterek sanki Amasra’ya yerli ve yabancı turistlerin gelmesi istenmiyormuş gibi yurttaşlara fahiş fiyat uygulanıyor. Otomobil ve taksilerden 3 saatliğine 8 TL, Minibüs ve pikaplardan da

3 saatliğine 18 TL ücret alınıyor. Bütün bu olumsuzluklar da Amasra esnafına yansıyor.” dedi