Halkın objektif haber alma hakkı çok önemli

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 12:21 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 12:21 pm

Basın demokratik ülkelerde 4. güçtür. Öyle de olmalıdır. Bir ülkede köklü demokrasinin gelişmesi için özgür çalışan, halkın objektif haber alma hakkını yerine getiren basın-medya mensuplarına ve basın-medya kuruluşlarına ihtiyaç vardır.

işini özgürce ve halk yararına yapan basın kuruluşları ve gazeteciler, ülkelerin gelişiminde, toplumsal adaletin sağlanmasında önemli rol oynarlar.

İşini iyi yapan, amacı sadece vatandaşa doğru haber ulaştırmak olan, yapıcı eleştiride bulunan, eksikleri gören ve dikkat çeken basın, halkın ve yöneticilerin yararınadır.

Devleti, belediyeleri ve önemli kurumları yönetenler basının hür olmasından memnuniyet duymalıdır. Çünkü yapıcı çalışan, görevini yapan basın, size göremediklerinizi, farkına varamadıklarınızı gösterir ve eksiklerinizi gidermenizi sağlar. Basın özgürlüğünü hepimizin bu mantıkla savunması gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün halkına gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için ülkemizde demokrasinin köklü hale gelmesi, hukuk devleti özelliğimizin pekişmesi, basın mensuplarının ve diğer mesleklerde çalışanların işlerini baskı altında kalmadan yapabilmesi büyük önem taşımaktadır.
10 Ocakların yeniden bayram olarak kutlanabileceği günlerin gelmesini diliyorum.