HHB: İstanbul’da aralarında korona hastalarının da olduğu çok sayıda kişiye gözaltına alındı

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 10:54 am - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 11:06 am

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) aralarında koronavirüs hastalarının da olduğu olduğu çok sayıda kişinin gece evi basılarak gözaltına alındığını duyurdu.

HHB sosyal medya hesabından, aralarında koronavirüs hastalarının da olduğu olduğu çok sayıda kişinin gece evi basılarak gözaltına alındığını paylaştı. Paylaşımda baskın sırasında gözaltına alınan bir kişinin annesinin fenalaştığını ve polisin ambulansın aranmasına izin vermediğini aktarıldı.

HHB’nin operasyona ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle:

“Müvekkilimiz Sevda Kurban’ın Korona olmasına rağmen gözaltına alındığını ve Siyasi Şube’ye götürüleceğini öğrendik. Emniyet ve yargı yaşam hakkını, halk sağlığını, tedavi hakkını hiçe saymayı sürdürüyor. Sevda Kurban derhal serbest bırakılmalıdır.

Ulaş İnci’nin Korona olmasına rağmen karantinada olduğu evin basılarak gözaltına alındığının bilgisi verildi. Dilan Ekin’in bulunduğu evin basıldığı ve Korona olduğu için gözaltına alınmadığı, sonra ifadesinin alınacağı bilgisi verildi. Demek ki ifadeye bile çağrılmadan insanlar ev baskınlarıyla gözaltına alınıp günlerce gözaltında tutuluyor. Faşizm, yargı eliyle terör estiriyor.

Haydar Doğan’ın evinin basıldığının bilgisi verildi. Baskın sırasında Haydar Doğan’ın annesinin fenalaştığı ve polisin ambulansın aranmasına izin vermediğinin bilgisi verildi. Gözünüzü analarımızın canına mı diktiniz? Edibe Özçelik’i katlettikleri gibi başka analarımızı da katletmek istiyorlar. Faşizm halkın kanına doymuyor.

Bahar Kurt’un ailesinin evinin basıldığı bilgisi verildi. Özlem Karataş ve Nuri Cihanyandı’nın evleri basılarak gözaltına alındığının bilgisi verildi. Müvekkilimiz Sunay Yıldız’ın Vatan Caddesinde bulunan siyasi şube olduğu bilgisi verildi.”