Halkevleri’nden TELE 1’e ödül

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 6:59 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2022 Cuma 7:04 pm

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri’ni kazananlar arasında TELE 1 muhabiri Hazal Güven de yer aldı.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri”ni kazananlar açıklandı. TELE 1 muhabiri Hazal Güven de ödül kazananlar arasında yer aldı.

TÖREN 19 ŞUBAT’TA YAPILACAK

Halkevleri’nin 90’ıncı kuruluş yıl dönümü kapsamında verilen “Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri”ni kazananlar belli oldu. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ödüllerin teması ise ‘Dünden Yarına Geleceğe Yürüyoruz’.

Ödüller, 19 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek törenle sahiplerine verilecek. Emre Canpolat’ın sunumuyla gerçekleşecek törende sanatçı Erdal Güney de bir konser gerçekleştirilecek.

KAZANANLAR

Basın Ödülleri

Evrensel Gazetesi Muhabiri Meltem Akyol, Birgün yazarları Bahadır Özgür ve Timur Soykan, Gazeteci Faik Akgün, ENAG Yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Diken muhabiri Canan Coşkun, FOX TV muhabiri Beril Ötkün, Dokuz8 Haber muhabiri Fatoş Erdoğan, TELE 1 muhabiri Hazal Güven, Yeni Yaşam Gazetesi editörü Hicran Urun

Sanat ödülleri

Şair İlhan Sami Çomak, Tiyatrocu Nazmi Karaman

Dayanışma Ödülleri

Validebağ Gönüllüleri ve Validebağ Savunması, İstanbul Sözleşmesi Kampanya Grubu, Ege Çevre ve Kültür Platformu, Şenyaşar Ailesi, direnen Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri, Tutuklu Gazeteci Nedim Türfent ve Sinema Kooperatifi.

HALKEVLERİ: ÖDÜLLERİ YARINLAR İÇİN MÜCADELE EDENLERE VERİYORUZ

Halkevleri’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer aldı: “Bugünden eşitsizliğe, adaletsizliğe, haksızlığa direnenler yarını bugünden inşa edenlerdir. Bizler bu ülke topraklarının direnenleri geçmişimizden aldığımız güçle ve mirasla geleceğe yürüyoruz. Cumhuriyet’in ilk yıllarında Vedat Türkalileri, Yaşar Kemalleri, Muzaffer İzgüleri yetiştiren kucağımız, Türkiye’nin aydınlanma mücadelesine verdiğimiz katkıyla, bu ülkenin tam bağımsızlık mücadelesinin öncülerinden aldığımız güçle, faşizmin karşısında Türkiye’nin devrimcilerini bağrında yeniden yeşertmiş olmanın verdiği özgüvenle, Türkiye’nin Neo-liberalizme karşı mücadelesinde bir döneme damgasını vuran halkın hakları mücadelesinin öznelerinin iradesiyle, faşizmin hiçbir yüzüne kanmamış ve korkmamış olmanın, gericiliğin karşısında bir an olsun geri adım atmamış olmanın cesaretiyle 90. Yaşımızı geride bırakıyoruz. 90 yıllık deneyimle donanmış bir çınarın gövdesiyiz, dallarıyız, filiziyiz. Dün olduğu gibi bugünün de direnenlerinin eviyiz, ocağıyız, yoldaşıyız.

Bugünün direnenleri yarının kurucularıdır. Bugünden eşitsizliğe, adaletsizliğe, haksızlığa direnenler yarını bugünden inşa edenlerdir. Bu yıl Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri’ni bugünden faşizme, gericiliğe, adaletsizliğe, eşitsizliğe direnişleriyle, eylemleriyle, sanatlarıyla, haberleriyle darbe vurup daha güzel yarınlar için mücadele edenlere veriyoruz.”

Migros işçileri, Tuncay Özilhan’ın villasının önünde gözaltına alındı