Halkbank’tan iddianame açıklaması! ‘Dava açılması manidar’

Yayın tarihi: 16 Ekim 2019 Çarşamba 12:31 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2019 Çarşamba 12:31 pm

ABD’nin hakkında yeniden iddianame hazırladığı Halkbank, KAP’a açıklamada bulundu. Açıklamada, yeni bir bulguya yer verilmediği söylenerek, “Söz konusu iddialara ilişkin Bankamız masumiyetini ortaya koyan bağımsız inceleme sonuçlarının, kanıtları ile birlikte ABD Adalet Bakanlığı ile paylaşılmasına rağmen iddianame hazırlanarak dava açılması manidardır” denildi.

ABD, Rıza Zarraf dosyası yeniden açtı! Halkbank hakkında 6 suçtan iddianame hazırlandı

Halkbank’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı New York Güney Bölge Başsavcılığı tarafından Hakan Atilla davasında ileri sürülen iddialarla bağlantılı olarak bir iddianame hazırlanarak Bankamız hakkında dava açılmak üzere yargı sürecinin başlatıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu çerçevede, müşterilerimizin, yatırımcıların ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

Bahse konu iddianamenin; yeni bir bilgi ve bulguya yer verilmeksizin, çoğunlukla Hakan Atilla davasında ileri sürülen iddiaları tekrarladığı ve bu davada ortaya konan girişimlerin Bankamız üzerinden tekrarlanmaya çalışıldığı görülmektedir. Söz konusu iddialara ilişkin Bankamız masumiyetini ortaya koyan bağımsız inceleme sonuçlarının, kanıtları ile birlikte ABD Adalet Bakanlığı ile paylaşılmasına rağmen iddianame hazırlanarak dava açılması manidardır.”

NE OLMUŞTU?

Rıza Sarraf’ın yargılandığı New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi , 6 suçtan Halkbank hakkında iddianame hazırladı.

45 sayfalık iddianamede, ‘ABD’yi dolandırmak amacıyla komplo kurmak, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı ihlal etmek için komplo kurmak, bankacılık dolandırıcılığı, bankacılık dolandırıcılığı yapmak amacıyla komplo kurmak, kara para aklamak ve kara para aklamak amacıyla komplo kurmak’ gibi suçlamalar yapılıyor.