‘Hulusi Akar Ayasofya’dan Mirzabeyoğlu’na gitti’ haberine erişim engeli! Gerekçe başka

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2020 Çarşamba 8:25 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2020 Çarşamba 9:05 am

Halk TV’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA-C) lideri olarak hüküm giyen ancak yeniden yargılanıp beraat eden Salih Mirzabeyoğlu’nun mezarını ziyaret ettiği haberine erişim engeli getirildi. Kanaldan yapılan açıklamada, “Gerekçe, haberin gerçek dışı olması değil” denildi.

halktv.com.tr’den Ali Isıyel’in gündeme getirdiği haber, Salih Erdiş’in eşinin başvurusu ile erişime engellendi. Habere erişim engeli getirilmesi gerekçesi ise, “Salih Erdiş’in ceza onandıktan sonra yeniden yargılanıp beraat etmiş olması, dolayısıyla İBDA-C lideri olarak nitelendirilemeyeceği” olarak belirtildi.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan ise henüz bir yalanlama gelmedi.

İBDA-C NE DEMEK?

İBDA-C Hareketi ilk olarak, 1989 yılında Ankara ve İstanbul’da yapmış olduğu gösteriler ile adını duyurmuştur. Grubun liderliğini 2018’deki ölümüne dek Salih Mirzabeyoğlu adı ile tanınan ve mensuplarınca ‘kumandan’ olarak isimlendirilen Salih İzzet Erdiş’in yaptığı ileri sürülmüştür.

Hareket, “Kendinden zuhur diyalektiği” olarak adlandırdıkları bir yapılanma tekniğini ve bu tekniğin gereği olarak, herhangi bir hiyerarşik irtibata girmeksizin bağımsız hareket eder.  İBDA-C’nin Sivas Katliamı ile Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesi olaylarında rol aldığı iddia edilmiştir. İBDA-C, Avrupa Birliği terör örgütleri listesinde yer almaktadır.