Halk TV, Gürkan Hacır’ın programını sonlandırdı

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 11:31 am - Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma 3:56 pm

Halk TV’de yayımlanan Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman – Siyaset programı kaldırıldı. Hacır, “Yönetim, başka TV’lere çıkmamızı gerekçe göstererek, yayına son verdiklerini söyledi” dedi. Halk TV konuyla ilgili, “Başka kurumlarda olduğu gibi Halk TV de, kurumsallaşma yolunda adımlar atarken, kâh yeni isim ve programlara yer veriyor, kâh bu tür kararlar almak durumunda kalıyor” açıklamasını yaptı.

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Şimdiki Zaman’ın yapımcısı Gürkan Hacır’a programa son verildiğini tebliğ etti. Şimdiki Zaman, Kasım ayını da kendi kategorisinde 1. olarak bitirmişti. Program, yayımlandığı 41 hafta boyunca defalarca 1. olmuştu.

KİMLER VARDI?

Salı geceleri yayımlanan ve reyting rekoru kıran programı Gürkan Hacır sunuyor, Gazeteci İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş, Yönetim Uzmanı Elfin Tataroğlu ve Akademisyen Erol Mütercimler “daimi konuk” olarak katılıyordu.

İŞTE O GEREKÇE

Programa son verildiğini Twitter hesabından duyuran Gürkan Hacır, kanalın Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın kendisine sunduğu gerekçeyi de açıkladı. Hacır, “Yönetim, başka TV’lere çıkmamızı gerekçe göstererek, yayına son verdiklerini söyledi” dedi.

HALK TV’DEN AÇIKLAMA

Halk TV, konuyla ilgili, “Sayın Erol Mütercimler’in katkılarından istifade etmeye devam edeceğiz. Başka kurumlarda olduğu gibi Halk TV de, kurumsallaşma yolunda adımlar atarken, kâh yeni isim ve programlara yer veriyor, kâh bu tür kararlar almak durumunda kalıyor” açıklamasını yaptı.

Halk TV’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal medyaya da yansıdığı üzere Şimdiki Zaman Siyaset programını sonlandırma kararı aldık. Gürkan Hacır, Elfin Tataroğlu, İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş kanalımıza uzunca bir süre katkıda bulundu. Bundan dolayı kendilerine öncelikle teşekkür ederiz.

Sayın Erol Mütercimler’in katkılarından istifade etmeye devam edeceğiz. Başka kurumlarda olduğu gibi Halk TV de, kurumsallaşma yolunda adımlar atarken, kâh yeni isim ve programlara yer veriyor, kâh bu tür kararlar almak durumunda kalıyor.

Halk TV, bir ihtiyaca cevap vermektedir. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, daha demokratik, daha özgür bir Türkiye özlemiyle yayıncılık yapmaktadır. Başında Demokles’in kılıcı sallandırılırken bile bu çizgisini değiştirmemiş, değiştirmeyecektir. Gizlenenleri açığa çıkarmaya, görülmesi istenmeyenleri göstermeye devam edeceğiz. Özgür yayıncılık ve haberciliğimizden ödün vermeyeceğiz.

Özetle tüm kuşatılmışlığa rağmen, savunduğumuz değerlere bağlı kalarak, güçlü isimlerle Türkiye’nin nefes borusu olma iddiasından vaz geçmeyeceğiz.
Halk TV’yi bugüne taşıyan izleyicilerimize bu açıklamayı bir borç bildik. Saygılarımızla.”