Halk sağlığı hiçe sayılıyor… Umreden dönenlere karantina yok! ‘Kendilerine dikkat edecekler’

Yayın tarihi: 16 Mart 2020 Pazartesi 2:57 pm - Güncelleme: 16 Mart 2020 Pazartesi 3:03 pm

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün umreden dönen yurttaşların bir kısmına karantina uygulanmadığına yönelik iddiası doğrulandı. Konuya ilişkin açıklama yapan müftü, umreden dönenlerin 14 gün kuralına uymaları konusunda “uyarılarak” evlerine gönderildiğini söyledi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, umreden dönen bazı yurttaşların koronavirüs nedeniyle karantinaya alınmadığını ve evlerine gönderildiğini söylemişti. Birçok ilden benzer uygulama iddiaları gelmişti.

Konuyla ilgili Giresun’dan gelen ilk resmi açıklama iddiaları doğruladı. Giresun’un Espiye ve Şebinkarahisar ilçelerinden umre için Suudi Arabistan’a giden 52 kişi önceki akşam saatlerinde memleketlerine döndü. 52 kişinin attıkları bir imza ile 14 günü evlerinde tamamlayacakları öğrenildi.

Umre kafilesiyle aynı uçakta dönen yolcu: Öksürük sesi hiç kesilmedi

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, 2’si müftülük görevlisi olan 52 kişinin evlerinde “kendilerine dikkat ederek” süreci geçireceklerini söyledi.

GİRESUN MÜFTÜSÜ: BİLGİLENDİRME YAPTIK, EVLERİNDEN ÇIKMAYACAKLAR

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bakanlık uygulaması dün sabah itibariyle uygulanmaya başladığı için karantinaya alınmadılar. Umreci vatandaşlarımıza gereken bilgilendirme yapılmıştır, evlerinden çıkmayacak ve dikkat edecekler 14 gün boyunca. 2 müftülük görevlimiz ise 14 gün boyunca işe gelmeyecekler ve karantina süreleri bu şekilde gerçekleşecektir” dedi.

İKİ KİŞİ SOLUNUM YETMEZLİĞİ VE YÜKSEK ATEŞ SEBEBİYLE HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Müftünün “kendilerine dikkat etmeleri” uyarısında bulunduğu umre kafilesinden iki kişi solunum yetmezliği ve yüksek ateş sebebiyle hastaneye sevk edildi.