Halk ekmek büfesini işleten gazi isyan etti! Üsküdar Belediyesi, büfeyi Büyükşehir koydu diye elektrik vermiyor

Yayın tarihi: 4 Aralık 2021 Cumartesi 6:26 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 11:29 am

İstanbul Halk Ekmek (İHE) büfelerinden birini işleten 59 yaşındaki gazi Rıfat Arslan, işlettiği büfeye AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin elektrik bağlamadığını söyleyerek isyan etti. “Bir gazi eğer Üsküdar’a sığmadıysa memleketi de terk edeyim”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şehit yakınları, gazi ve engellilere tahsis ettiği İstanbul Halk Ekmek (İHE) büfelerinden birini işleten 59 yaşındaki gazi Rıfat Arslan, nisan ayından bu yana işlettiği büfeye AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin elektrik bağlamadığını söyleyerek, “Büyükşehir bir şey demiyor. Üsküdar Belediyesi, buraya bunu Büyükşehir Belediyesi koydu diye benim elektriğimi vermiyor. Beni başka bir arka sokağa taşımak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Arslan, Üsküdar Belediyesi’nin kendisine elektrik vermediği için mağdur olduğunu söyleyerek, “Büfemin içerisinde elektrik bağlantısı olmadığı için bilgisayarımı ve yazar kasamı evde şarj edip getiriyorum. Bir gazi eğer Üsküdar’a sığmadıysa memleketi de terk edeyim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dar gelirli vatandaşlar için 1 lira 25 kuruştan ekmek sattığı büfelerin bir kısmının işletmesini şehit yakınları, gazi ve engellilere tahsis ediyor. Söz konusu Halk Ekmek büfesini de Kuzey Irak’taki bir operasyon sırasında dört kurşun yiyerek gazi olan Rıfat Arslan işletiyor. Gazi Arslan, nisan ayından bu yana işlettiği büfeye AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin 8 aydır elektrik bağlamadığını söyledi. İBB’nin “ekmek büfesi işletmecisi olduğuna ve elektrik alabileceğine” ilişkin belge verdiğini belirten Arslan, bununla yaptığı başvuruya rağmen elektrik vermeyen Üsküdar Belediyesi’nin ayrıca büfeyi kaldırması yönünde kendisine tebligatta bulunduğunu söyledi.

Haluk Bilginer ve Oyun Atölyesi’nden ‘Cübbeli’ remix’i: Öp beni, yut beni, yala beni, şap beni, şup beni…