Halk Bankası’ndan TL reklamı: Bir gecede mi çekildi?

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 10:20 am - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 5:57 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” düzenlemesinden kısa bir süre sonra Halk Bankası Türk Lirası’nın önemiyle ilgili bir reklam yayınladı. Reklamın paylaşılmasının ardından akıllara “Erdoğan’ın açıklaması önceden belli miydi” sorusu geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün akşamında Kabine Toplantısı’nın ardından “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” ürününü açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı da ertesi gün dövize endeksli Türk Lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemenin ayrıntılarını paylaştı.

Açıklanan yeni mevduat düzenlemesi ile ilgili yorumlar devam ederken Halkbank’ın söz konusu ürünle ilgili reklamı dikkatlerden kaçmadı.

Oyuncu Kerem Alışık’ın oynadığı reklam filminde, Türk Lirası’nın önemine dikkat çekildi. Halkbank’ın sosyal medya hesaplarından paylaşılan reklamda, “Paramızın gücüne güveniyoruz! Halkımızın Bankamızda değerlendirdiği Türk Lirasının her kuruşunu Üreten Türkiye için kocaman bir desteğe dönüştürmek en temel görevimiz: Ne mutlu bize! Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü Türk Lirası ile halkımız kazanıyor, ülkemiz büyüyor!” ifadeleri kullanıldı.

“BİR GECEDE ÇEKİLMEDİĞİNE GÖRE…”

Halkbank’ın mevduat düzenlemesinden 24 saat bile geçmeden reklam filminin yayınlanması akıllara “Ne zaman çekildi?” sorusunu getirdi.

REKLAM AJANSI’NDAN AÇIKLAMA

Reklam filmini çeken Renosans Reklam Ajansı’ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Ajans sahibi Sedat Tunç, Gerçek Gündem’den Ece Seçil Şahin’e yaptığı açıklamada  “Biz iyi niyetli işler yaptık, böyle bir şey olacağını düşünmedik” dedi.

Renosans Reklam Ajansı’nın sahibi Sedat Tunç, iddiaları yalanlayarak şunları söyledi:

“Bu reklam 17 Ocak 2021 Pazar günü, karlı bir İstanbul gününde Fişekhane’de çekildi. Oradan da soruşturabilirsiniz. Yeni çekilen bir reklam değil. Böyle bir ürünle alakalı müşterimizin bizimle talebi vardı. Konjonktür uygun olduğu için dün yayınladık. Bir reklam çekiminin süresi en az 1 ay, dolayısıyla böyle bir şey yok.”

Reklam ajansının Twitter hesabından 14 Aralık tarihinde paylaşılan ve gerek kıyafetler gerekse ortam itibarıyla dün yayınlanan reklam çekiminin arka plan görselleri olduğu iddiası ortaya atılan fotoğraflarla ilgili olarak ise Tunç, “Geçen hafta 14 Aralık’ta çektiğimiz Paraf kampanyasının set fotoğrafları. Paraf’ın yeni yıl reklamıydı” dedi.

“KİMSENİN BİR ŞEY BİLDİĞİ YOK”

Erdoğan’ın açıklayacağı tedbirlerle ilgili bilgileri olmadığını ifade eden Tunç, “Kimsenin öyle bir şey bildiği yok. Bunlar doğru değil. Böyle bir şey olsa hiçbir akıl sahibi insan çıkıp da ‘reklamı yayınlayayım’ demez zaten. 17 Ocak’ta çekilen bir reklamdı. Biz TL ile alakalı bir reklam yapmıştık, konjonktür uygun olduğu için de reklamı girdik, bu kadar. Ekstra başka bir şey aramanın anlamı yok. Biz iyi niyetli işler yaptık, böyle bir şey olacağını düşünmedik” diye konuştu.

Ziya Bandırmalıoğlu’nun öldürüldüğü çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı