Halil Umut Meler’e yumruklu saldırının saha komiseri raporu: Buradan çıkamayacaklar

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 1:10 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 1:10 pm

Hakem Halil Umut Meler‘e maç sonu yumruk atan Ankaragücü eski Başkan Faruk Koca‘nın olayı koridorda da devam ettirdiği ve  “Buradan çıkamayacaklar” dediği saha komiseri raporuna yansıdı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırıda bulunduğu MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının saha komiseri raporu ortaya çıktı.

NTV’nin aktardığına göre raporda olayların koridorda da devam ettiğini belirtilirken eski MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hareketlerde bulunarak “Buradan çıkamayacaklar” dediği belirtildi.

FARUK KOCA TUTUKLANMIŞTI

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında eski MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve şüpheliler Ş.Y.Ş. ile K.Ç.’nin alınan ifadelerin ardından “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmış ardından da Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.

Faruk Koca’nın ilk ifadesinde, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği, “Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim.” savunmasını yaptığı öğrenilmişti.

Koca, hakemlerin sahaya inince “Sizi bitireceğim” diye tehdit ettiği iddiasını ise kabul etmemişti.

Hakemliği bırakacak mı? Halil Umut Meler ilk kez konuştu

Hakem Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca AKP’den ihraç edildi

Kaynak: TELE1