Halil Umut Meler ‘O planladı’ dedi, Emre Belözoğlu’ndan jet yanıt geldi

Yayın tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba 10:24 am - Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:38 pm

Hakem Halil Umut Meler, Emre Belözoğlu’nu yumruklu saldırıyı planlamakla suçladı. Belözoğlu’ndan suçlamaya jet yanıt geldi. Ankaragücü de ikilinin saldırı sonrası sarıldığına dair görüntüleri paylaştı.

Süper Lig’in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrasında saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler, MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nu suçladı.

Saldırıyı Belözoğlu’nun planlayıp provoke ettiğini söyleyen Meler, Belözoğlu’nu İlhan Palut tuttuğunu söyledi. Meler ayrıca Faruk Koca’nın yazılı ve sözlü özür dilediğini ancak Emre Belözoğlu özür dilemediğini belirtti.

‘ÜÇ KEZ ÖZÜR DİLEDİM’

Belözoğlu’ndan Meler’e jet yanıt geldi. Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzoğlu’na konuşan Belözoğlu, Meler’den üç kez özür dilediğini söyledi.

Belözoğlu şunları söyledi: “Olayı duyunca sahaya çıktım ve Halil Umut Meler’e sarıldım. Koridorda da üç kez kendisinden yaşananlardan dolayı özür diledim. Daha sonra kendisini aradım, istirahatte olduğu için yardımcı hakemiyle konuştum. Yardımcı hakemi de bana ‘Ben şahidim koridorda yanımıza gelerek bize destek oldunuz. Yerde vuranlara da bağırarak, nerede sizin delikanlılığınız’ diye tepki gösterdiniz. Kendisi de bana teşekkür etti. Gerekli açıklamaları yarın maçımızdan sonra da yapacağım.”

SARILMA ANLARI ORTAYA ÇIKTI

Bu arada Ankaragücü, saldırı sonrası Meler’le Belözoğlu’nun sarıldığı anlara dair görüntüleri paylaştı.

KULÜPTEN AÇIKLAMA

MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda yaşanan olayların adli yargı ve Türkiye Futbol Federasyonunun kurulları tarafından incelendiğini hatırlatarak “Sorumlular ile ilgili gerekli sevkler yapılmış olup, PFDK tarafından karar verilmiştir. PFDK kararları için kulübümüz tarafından Tahkim Kuruluna itiraz hakkı kullanılacaktır. MKE Ankaragücü Kulübü olarak yaşanan olaylara ilişkin teknik direktörümüz Emre Belözoğlu’nun ısrarla olayların içerisine çekilmeye çalışılmasını üzülerek takip etmekteyiz” dedi.

Aytekin, açıklamasında şunları kaydetti: “Hakem ve temsilci raporlarında olayların içerisinde ismi yer almayan teknik direktörümüz Emre Belözoğlu, hakem Halil Umut Meler’den saha içinde ve koridorlarda defalarca özür dileyerek üzüntüsünü bildirmiştir. Hocamızın yapıcı tavrına karşı, yıllar önce verilen bir röportaj üzerinden algı yaratmaya çalışan herkesi, kaos ortamındaki Türk futbolu adına sağduyuya davet ediyorum. Dönem mağduriyetler üzerinden hesap görme dönemi değil, birlik içerisinde Türk futbolunu kriz ortamından çıkarma dönemidir.”

Erman Toroğlu uyardı: Bu işin sonu toplumsal olaylara gidiyor

Kaynak: TELE1