Halil Sezai cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez konuştu

Yayın tarihi: 28 Ocak 2021 Perşembe 2:27 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 2:29 pm

Komşusunu darp ettiği gerekçesiyle 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılan Halil Sezai Paracıkoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez konuştu. Şarkıcı, “Kendim de sütten çıkmış ak kaşık değilim, normalinde kendimden nefret edebilen bir adamım ama bu kadar da bir insan linç edilemez” diyerek, kendisine psikolojik şiddet uygulandığını öne sürdü.

67 yaşındaki komşusunu darp etmekten suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırılan şarkıcı Halil Sezai, Gökhan Çınar’ın ‘Exxen’de yayınlanan ‘Katarsis’ programına konuk oldu. 45 gün cezaevinde kalan 41 yaşındaki şarkıcı, komşusu Hüseyin Meriç ile yaşadığı darp olayına ilişkin kamuoyundaki tepkilere yönelik açıklamalar yaptı.

“KİMSEYİ YANIMDA GÖRMEDİM”

Halil Sezai, “Medya gücünü eline geçiren herkes algıları istediği gibi yönetebiliyor. Yaptırtmak istediği ve göstermek istediği her şeyi rahatlıkla yansıtabiliyor. Bu benim cezaevinden çıktıktan sonra katıldığım ilk program” diyen Halil Sezai, “45 günlük cezaevi süreci geçirdim. Bu süreçte kimse yanıma gelip ‘hayırdır ne oldu sana?’ diye sormadı. İhtiyacım olan zamanda kimseyi yanımda göremedim. Kimse gerçeği duymak için bana mikrofon uzatmadı. Şimdi algılar değiştiğinde gelip sormaya başladılar. İş işten geçtikten sonra geliyorlar” dedi.

Yaşlı komşusunu darp eden Halil Sezai’nin avukatından yeni açıklama: Müvekkilim konuşmama kararı aldı

“BEN NE YAPTIM ONLARA?”

Halil Sezai, “Keşke ilk dönemlerimdeki gibi şarkılarımın kendi kendine yayıldığı, daha gizli kalabildiğim zamanlarda olsaydım. Eskiden çok rahat gidip geldiğim yerlere şimdi gitmiyorum bile. Bakın araştırın, bir tane güzel bir şey yazmaz mı insan? Amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum. Ben ne yaptım onlara?” diye sordu.

“BİR İNSAN BU KADAR LİNÇ EDİLEMEZ”

Halil Sezai, darp olayıyla ilgili ise şunları söyledi: “Kendim de sütten çıkmış ak kaşık değilim, normalinde kendimden nefret edebilen bir adamım ama bu kadar da bir insan linç edilemez. Her ne kadar fiziksek şiddet suçsa, psikolojik şiddet de suç sayılmalı. Birinin sizin karşınızda aylardır küfür ettiğini ve sözlü taciz ettiğini düşünün. Sürekli yüksek sesli tacizler ve küfürler duyduğunuzu düşünün. Empati yapın. Üzülüyorum ama kimse kusura bakmasın ben kimseyi katletmedim.”

“Bu olayda ‘keşke yapmasaydım’ dediğim oluyor, üzgünüm ama bu kadar kendimi ezip dövemem. Ben adam öldürmedim. Sırf medyatik bir figürüm diye kimsenin bana bu kadar yüklenmeye hakkı yok. Ben o şahsı anlatıldığı gibi 80 yaşında bir amcacık gibi göremedim. Bahsi geçen şahsı iki senedir tanıyorum. Tacizlerine altı ay kadar dayanabildim, sonra nasıl olduğunu pek bilmiyorum, olan oldu. Kimsenin başına gelmesin böyle bir şey, her insanda bu potansiyel var çünkü.”

Yaşlı komşusunu darp eden Halil Sezai’nin avukatından yeni açıklama: Müvekkilim konuşmama kararı aldı