Halil Konakçı’dan Ümit Özdağ’a ‘üç kuruşluk’ dava

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2023 Cuma 10:01 am - Güncelleme: 11 Ağustos 2023 Cuma 10:01 am

Kendisini ‘imam’ olarak tanıtan Halil Konakçı, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ‘a üç kuruşluk dava açtı.

Kadınları ve LGBTİ+’ları hedef aldığı videolarla ve Cumhuriyet düşmanlığıyla tanınan, kendisini ‘imam’ olarak tanıtan gerici Halil Konakçı bu kez de Hatay’ın çoğunluğunun Arap olduğunu iddia ederek, “Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar’’ dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Konakçı’nın ilgili videosunu paylaşarak şu tepkiyi gösterdi: “Referandum ile Türklüğü kanıtlanmış Hatay’ın çoğunluğu Arap diyerek BAAS rejiminin bile geri çektiği iddialara destek oluyor, Hatay Fransızlarda kalsaydı da ezan Arapça okunsaydı diyor. Sen bir de Cezayirlilere anlat bunu. Ve bu Türk devleti ve Milletine düşman, Hz. Muhammed, Hz. Meryem ile evlenecek diyen adamı (lafın geliişi) 5 polis memuru koruyor. Oysa hak ettiği İstiklal Mahkemesinde yargılanmak.”

Konakçı bunun üzerine bir açıklama yaparak Özdağ’a üç kuruşluk dava açtı. Videonun çarptıldığını iddia eden Konakçı Twitter hesabından şunu yazdı: “Ezana yapılan zulmü anlattığım videoyu çarpıtarak hakaretler eden ve iftiralar atan, şerefli Ülkücü camia tarafından afaroz edilen Japon menşeili Ümit Özdağ ismindeki provokatöre ederi miktarınca 3 kuruşluk (0.03₺) davayı avukatlarım aracılığı ile açmış bulunmaktayım.”

Ümit Özdağ’dan Halil Konakçı’ya: BAAS rejiminin bile geri çektiği iddialara destek oluyor