Halil Konakçı bu kez Şeyh Said’e ‘kahraman’ dedi!

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 11:59 am - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 12:03 pm

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Halil Konakçı, “İslam kahramanı” diyerek gerici Şeyh Said’i savundu. Muharrem İnce ve Ümit Özdağ, Konakçı’ya tepki gösterdi. İnce, “Sadece Şeyh Said değil, Halil Konakçı da haindir” derken, Özdağ da “Şeyh Said’in vatan haini olmadığını düşünenler modern dönem hainleridir” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da yeni yapılan bir bulvara Şeyh Said’in adının verilmesi üzerine tartışmalar başladı ve siyasete de sıçradı. Kamuoyunda bir süredir devam eden bu tartışmalara Halil Konakçı da dahil oldu. Konakçı, sosyal medya platformu X’ten yapmış olduğu paylaşımda, “Şeyh Said bir İslam kahramanıdır” dedi.

Halil Konakçı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu hafta Şeyh Said’i tartıştık. Yüksek sesle ama gizli gizli değil. Benim okul kitabımda Şeyh Said’in resmi vardı, ‘vatan haini’ diye. Şimdi gümbür gümbür ‘Şeyh Said hain değildir’i konuşuyoruz. Şeyh Said bir İslam alimiydi. Niçin ayaklandı? İslam yıkıldığı için ayağa kalktı. Adama iftira attılar ‘İngilizlerle anlaştı’ diye, hayatında İngiliz mi gördü acaba? Bak bugün yüksek sesle tartışıyoruz. Demek ki iyiye giden bir şey var. Şeyh Said bir İslam kahramanıdır.”

Konakçı’ya tepki gösteren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Sadece Şeyh Said değil, Halil Konakçı da haindir!” dedi.

Konakçı’ya tepki gösteren bir diğer isim ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu. Özdağ, X’ten yapmış olduğu paylaşımda şunları söyledi:

“Vatan hainleri ihanette birleşir ve dayanışma içine girerler. Şeyh Said emperyalizmin uşağı, Rusların ve İngilizlerin postal yalayıcısı idi. Şeyh Said’in vatan haini olmadığını düşünenler modern dönem hainleridir.”

 

 

 

 

Kaynak: TELE1