Halil Falyalı cinayetinde Söylemez Kardeşler izi

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 1:48 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 1:50 pm

Halil Falyalı’nın suikastla öldürülmesi sonrası İstanbul’da gözaltına alınanların ‘Söylemez Kardeşler‘ olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamının olduğu öğrenildi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’nın Girne’de suikastla öldürülmesinin ardından dün gece KKTC’de üç, İstanbul’da da azmettirici ve tetikçi olduğu düşünülen yine üç kişi gözaltına alındı.

DHA’da yer alan habere göre, gözaltına alınan kişilerin ‘Söylemez Kardeşler’ olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı. Şüphelilerin cinayetin ardından KKTC’den tekne ile Türkiye’ye geçtiği kaydedildi. Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun sürdüğü ifade edildi.

Halil Falyalı’nın taranan aracının görüntüsüne TELE1 ulaştı

İLK TİMUR SOYKAN YAZDI

Öte yandan gözaltılardan birinin Mustafa Söylemez olduğunu ilk olarak gazeteci Timur Soykan Twitter hesabından yazdı:

“Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul’da gözaltına alınan üç kişiden birinin Mustafa Söylemez olduğu iddia ediliyor. Söylemez Kardeşler Çetesi’nin lideri olan Mustafa Söylemez 1990’lardan bu güne çok sayıda derin devlet bağlantılı olayla gündeme gelmişti. Söylemez Kardeşler soyisimleri gibi hiç konuşmamaları, ilişkide olduklarının isimlerini vermemeleriyle ünlü. Mustafa Söylemez’in KKTC’de Halil Falyalı’nın en yakınında bulunan bir ismin verdiği ifadeler üzerine gözaltına alındığı öne sürülüyor.”

Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı silahlı saldırıda öldürüldü!

Halil Falyalı cinayetinde sıcak gelişme! Üçü İstanbul’da 5 gözaltı

SÖYLEMEZ KARDEŞLER KİM?

Türkiye Söylemez Kardeşler’in adını ilk kez 1996’da duydu. Adana’daki bir silahlı çatışma sonrası 11 asker, 24 polis hakkında soruşturma açıldı. İddianamede Söylemez Kardeşler’in Sedat Bucak’a lav sihalıyla saldırı planladığı, Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinkaya’yı yine lav silahı ile öldürmeyi planladıkları iddia edildi.

Söylemez Kardeşler, Mehmet Ağar ve Sedat Bucak’ı kendilerine komplo kurmakla suçladı. İddialarına göre Ağar ve Bucak, kardeşleri Emir Söylemez, Resul Söylemez ve şoförleri Ercan Akyol’un ölümünden sorumluydu. Söylemez Kardeşler 1997 yılında tutuklandı. 2002 yılındaki Rahşan Ecevit affıyla dışarı çıktılar. İki yıl sonra haklarında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Ancak bu sırada Erbil’e gitmişlerdi.

İddialara göre orada da işadamlarından haraç topluyorlardı. Orada da gözaltına alındılar. Serbest kaldıktan sonra da bu kez rotalarında Azerbaycan vardı. Kırmızı bültenle aranan Söylemez Kardeşler, geçtiğimiz haziran ayında bu kez Azerbaycan’da ortaya çıktılar ve yakalandılar; 3 Haziran’da da Türkiye’ye iade edildiler.

‘Falyalı cinayeti büyük bir savaşın işareti!’

İşte Falyalı cinayetinde ilk polis raporu