Halil Falyalı cinayetinde gözaltı ve tutuklu sayısı artıyor

Yayın tarihi: 13 Şubat 2022 Pazar 10:05 am - Güncelleme: 13 Şubat 2022 Pazar 10:05 am

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) iş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada İstanbul’da 3 şüpheli daha gözaltına alınırken, KKTC’de ise 2 kişi tutuklandı. Falyalı cinayeti soruşturması kapsamında toplam tutuklu sayısı 4’e, gözaltı sayısı ise 6’ya yükseldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Halil Falyalı’nın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında “Söylemez Kardeşler” olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında İstanbul’da bulunan 3 şüpheli daha gözaltına alındı. Böylece Falyalı cinayeti soruşturmasında İstanbul’da gözaltına alınanların sayısı 6’ya yükseldi.

Öte yandan Polis Basın Subaylığı tarafından verilen bilgiye göre, Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, Ö.T. ve Y.G’nin ardından olayla bağlantısı olduğu şüphesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iki kişi daha tutuklandı. KKTC ve İstanbul’daki polise ekiplerinin yürüttükleri ortak soruşturma devam ederken gözaltı sayısının da artabileceği kaydedildi.

Halil Falyalı’nın taranan aracının görüntüsüne TELE1 ulaştı

NE OLMUŞTU?

KKTC’nin Girne bölgesi Çatalköy mevkiisinde 8 Şubat’ta meydana gelen olayda şoförü ile birlikte arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan “bahis ve kumarhane” patronu Halil Falyalı, ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledilen Falyalı, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetmişti. Falyalı’nın şoförü Murat Demirtaş da olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Halil Falyalı, Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in videolarında sıklıkla geçmesi ile adından bahsettirmişti. Sedat Peker bir videosunda, KKTC’deki kumar organizasyonu ve uyuşturucu ağının en önemli ayağı olduğunu iddia ettiği Halil Falyalı’nın bölgedeki uyuşturucudan elde edilen para trafiğini yönettiğini de söylemişti.

KKTC’de 2010’da bir davada “tehdit” gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest bırakılmıştı. Falyalı, Ekim 2021’de “darp”, “soygun,” ve “zorla alıkoyma” suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı. Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı Aralık 2021’de serbest bırakılmıştı.

Falyalı hakkında bir davanın da ABD’de devam ettiği belirtiliyor.

Halil Falyalı’nın taranan aracının görüntüsüne TELE1 ulaştı