Halep’in geri alınmasının ardından Esad’dan ‘zafer’ konuşması

Yayın tarihi: 17 Şubat 2020 Pazartesi 11:08 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2020 Pazartesi 11:11 pm

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep’in Suriye ordusu tarafından geri alınmasının ardından zafer konuşması yaptı.

Suriye Devlet Başkanı Esad, “Halep zafer kazandı. Suriye de zafer kazandı. Hepimiz zihnimize aşılamaya çalıştıkları evhamları yendik. Bölünmeyi yendik, Kini, ihaneti ve bütün bu sıfatları temsil eden, taşıyan ve uygulayanları yendik” dedi.

Suriye Ordusu, Halep’in kontrolünü ele geçirdi

Esad, televizyonda yaptığı konuşmasında, “Halep kırsalı ve İdlib’in kurtarılması muharebesi kuzeyden gelen bazı boş ses baloncuklarına rağmen devam edecek aynı tüm Suriye toprağının kurtarılması muharebesi gibi, terörün kökünün kazınması ve istikrarın sağlanması anlamına geldiği gibi” dedi.

Esad, şunları kaydetti:

“Halep, halkının büyüklüğüne ve yurtseverlik tutumuna eşit büyük bir bedel ödemek zorunda kaldı. Yıllarca acımasız ve şiddetli bombalamalar mahallelerinin çoğuna ulaştı, on binlerce şehit ve yaralı, yetimler, yaslı ve dul dul kadınlara ulaştı. Halep’e diz çöktürmek ve çocuklarının teslimiyet bayrağını kaldırması için susuz ve elektriksiz veya hayatın diğer temel unsurları olmadan yıllarca süren abluka.”

SANA’da yer alan habere göre, Esad sözlerine şöyle devam etti: “Buna rağmen, bu şehir, minimal düzeyde bile olsa, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etti. Ben de eminim ki, sağlam iradesi ve köklü bağlılığını yansıtan bu tür bir kararlılık, Suriye ekonomisindeki doğal ve lider konumunu geri kazanmak için küller altından kalkacak ve Halep’i yükseltecektir.”

“Halep zafer kazandı. Suriye de zafer kazandı” diyen Esad, “Hepimiz zihnimize aşılamaya çalıştıkları evhamları yendik. Bölünmeyi yendik, Kini, ihaneti ve bütün bu sıfatları temsil eden, taşıyan ve uygulayanları yendik.

Ancak bizler, bu kurtuluşun ne savaşın sonu, ne planların düşmesi, ne terörizmin ortadan kalkması ne de düşmanların teslim olması anlamına gelmediğinin bilincindeyiz… Ama burunlarını toprağa sürtmek kesinlikle er ya da geç tam hezimetin ön sözü anlamına gelir.” ifadelerini kullandı.