Halay çekenler tutuklandı

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2024 Salı 1:00 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2024 Salı 1:03 pm

Siirt’te üç kızı halay çektiği için tutuklanan ve kendisine de ev hapsi verilen Filiz Taşkesen “Dünyada milyonlarca kişi halay çekiyor. Milyonlarca kişi terörist mi oluyor?” diye tepki gösterdi.

Siirt’te bir düğünde çektikleri halay nedeniyle Filiz Taşkesen ile 3 çocuğu, 25 Temmuz günü ev baskınıyla gözaltına alındı. Taşkesen ve 3 çocuğu, 27 Temmuz’da “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanma talebiyle Siirt Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Mahkeme, anne Taşkesen’i ev hapsi adli kontrolüyle serbest bıraktı. Taşkesen’in 3 çocuğu ise tutuklandı.

Mahkeme, tutuklama kararına sosyal medyada yapılan paylaşımları da delil olarak gösterdi.

‘HALAY TERÖRİST Mİ OLUYORLAR?’

Sosyal medyada hedef gösterilmelerinin ardından evlerine baskın yapıldığını söyleyen Taşkesen, Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamada “Dünya üzerinde milyonlarca kişi halay çekiyor. Milyonlarca kişi terörist mi oluyor? Halay teröristi mi oluyor? Herkes istediği şarkıyı dinleyip, halay çeksin. Halay çekebilen biri için halayın yasaklanması kadar tuhaf bir şey olabilir mi? O zaman kimse evden çıkmasın. Böyle bir şeyi ilk defa gördük. Huzurumuzu bozdular, çocuklarımın psikolojisini bozdular. Bu hukuksuzluk son bulsun” dedi.

“Kızlarım suçsuz” diyen Taşkesen ayrıca “Bir tane kızım da mantar hastalığı var, ellerinin ıslanmaması gerekiyor. Başını yıkayamıyor, ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Ben o kızıma iyi bakılmasını, ellerinin ıslanmamasını istiyorum” diye konuştu.

İstanbul’da konvoyla yol kesip halay çeken sürücüler yakalandı

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı