Haklarını arayan doktorlar 2 gündür grevde!

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 11:51 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 11:51 am

SABİM bünyesindeki sağlıkçılar ““Hekimlerin, hemşirelerin, ebelerin, hiçbir sağlık ve sosyal hizmet çalışanının mevcut sistem içerisinde hizmet sunabilecek tahammülü kalmamıştır” diyerek dün ve bugün iş bıraktı.

19 sendika ve iki aile hekimliği federasyonu tarafından kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) bünyesindeki sağlıkçılar, iki günlük iş bırakma eyleminin ikinci gününde grevlerine devam ediyor.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI SİLAHLA POLİKİNLİĞE GİREN KİŞİLERLE İÇ İÇE”

Türkiye genelinde özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için iş bırakan sağlıkçıların Bilkent Şehir Hastanesi önünde dün yaptıkları açıklamada tırnak makasıyla AVM’lere dahi girilemeyen bir zamanda, sağlık çalışanlarının silahla polikliniğe girip ateş edebilen kişilerle iç içe oldukları ifade edildi.

Alım gücünün hızla azaldığı, beslenme, eğitim ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında zorluk yaşandığı belirtilen açıklamada, fazla çalışma ücretinin yetersizliği vurgulandı.
Toplu sözleşme görüşmelerine katılan yetkili sendikanın da eleştirildiği açıklamada, “Sendikal ikramiyenin barajlara bağlanmasını, yetkili sendika tarafından kullanılan ve ayrımcılığa yol açan ‘tabip dışı’ ifadesini kabul etmiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Sağlığın en temel hak ve sağlık hizmetlerinin ise bir ekip işi olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ülkemizde oluşacak ideal sağlık sisteminin en büyük destekçisi olan bizler, hastalarımızın nitelikli tedavi olma, bakım alma ve iyileşme hakkını savunduğumuzun bilinmesini arzu ediyoruz. Pandemide, depremlerde ve her türlü zorlu şartlarda halkımıza ve hastalarımıza verdiğimiz fedakarca hizmetin unutulmamasını bekliyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti için verilecek bu mücadelede sadece kendimiz için değil, hastalarımız için de mücadele ettiğimizin bilinciyle, tüm halkımızı yanımızda olmaya davet ediyoruz.”