Hakkını aramak için çatıya çıkan işçi Özgür Özel devreye girince indi

Yayın tarihi: 21 Eylül 2023 Perşembe 1:18 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 1:18 pm

Sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılan Ramazan Gündoğan, işe iade talebiyle Manisa’nın Soma ilçesinde şirketin çatısına çıkmıştı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de devreye girmesiyle eylemini sonlandıran Gündoğan’ın talepleri kabul edildi.

Haksız yere işten çıkarıldığı için Bu sabah binanın çatısına çıkan Ramazan Gündoğan’ın görüntüleri Bağımsız Maden-İş’in sosyal medya hesabından paylaşıldı. Üç buçuk ay önce 26 numaralı koduyla işten çıkarıldığı için tazminat alamadığını söyleyen Gündoğan, bu sürede belediye başkanı ve kaymakamla görüştüğünü fakat bir sonuç alamadığını dile getirdi.

Amacın ‘işçilere kendisi üzerinden gözdağı vermek olduğunu’ söyleyen Gündoğan, 20 günlük çocuğunu sağlık kontrolüne götüremediğini söyledi.

CHP’Lİ ÖZEL DEVREYE GİRDİ

Gündoğan eylemini sürdürürken, konuyla ilgili Halk TV’de konuşan CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, müdahale edeceğini söyleyerek “Madencilerin de inandığı bir kamu görevlisi biraz önce şirketle konuşmuş, buraya gelmeden önce kendisiyle konuşmuştum. ‘Tazminat işini çözüyorlar ama işe geri alma konusunda direniyorlar, siz bir şey yapabilir misiniz’ dedi. Ben de yayından sonra ilgili yerlerle görüşeceğim” ifadelerini kullandı.

SENDİKALI MADENCİ SAĞ SALİM İNDİ

Bağımsız Maden İş sendikası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gündoğan’ın çatıdan indiğini anları paylaştı. Paylaşımda, sendikanın yakın zamanda açıklama yapacağı söylendi.

“GÜNDOĞAN’IN TALEPLERİ KABUL EDİLDİ”

Bağımsız Maden İş sendikasının sosyal medya hesabından yapılan son paylaşımda; Ramazan Gündoğan’a yeni bir iş bulunması, tazminatlarının ödenmesine ve çıkış kodunun değiştirilmesine yönelik anlaşıldığı açıklandı.

Özgür Özel: Merdan Yanardağ’a uygulanan Mussoli’nin ön infaz yöntemi