‘Hakkımızı aldık’ demişti! Kadıköy’de Ali Koç protesto edildi…

Yayın tarihi: 1 Kasım 2019 Cuma 4:13 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma 4:13 pm

Eski adı Kenan Evren Lisesi olan ve Fenerbahçe Ülker Stadı’nın yanında bulunan İstanbul Anadolu Lisesi’nin sarı lacivertli kulübe devredilmesi nedeniyle öğrenciler, veliler ve mezunlar eylem yaptı. Dün akşam beIN Sports canlı yayınında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Biz burayı alabilmek için 3 adet okul yaptık, bir adet spor salonu yaptık. . Biz hakkımızı aldık aslında” ifadelerini kullanmıştı.

 

Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nun bitişiğindeki Kenan Evren Lisesi olarak bilinen, İstanbul Anadolu Lisesi’nin, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne devredildiğini belirten öğrenci, veliler ve mezunlar protesto gösterisi düzenledi. Kadıköy’de bulunan İstanbul Anadolu Lisesi’nin Fenerbahçe Spor Kulübü’ne devredildiğini belirten öğrenci, veliler ve mezunlar okul önünde toplandı.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİ DERİNDEN YARALADI

Gruptakiler okulun devredilmesini protesto ederek, “Okulumuza dokunma”, “Arazi değil eğitim yuvası” yazılı dövizler açtı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, okulun tüm binalarıyla birlikte 26 Ekim tarihinde yapılan Fenerbahçe Kulübünün divan toplantısında bizzat başkan Ali Koç tarafından devrinin açıklandığı ve devrin öğrenci, veli ile mezunları derinden yaraladığı belirtildi.

1899 YAPILDI ‘120 YILLIK’ KÖKLÜ BİR OKUL

Açıklamada, 1899 yılında Sultan 2. Abdülhamid Han zamanında yaptırılan okulun 120 yıllık köklü bir tarihi bulunduğu ve Kadıköy’ün hatta İstanbul’un en güzide proje okullarından olduğu, Türkiye’deki 100 tarihi okul arasında 36. sırada olduğu belirtildi. Açıklamada, “Burası Fenerbahçe Kulübünün zikrettiği şekilde bir arazi değil, bir eğitim yuvasıdır, bir okuldur” denildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’nda yaptığı açıklama ile Kenan Evren Lisesi’nin devrinin tamamlandığını duyurmuştu.

Koç, “Aziz Yıldırım’ın başlattığı ve 17 yıldır devam eden bir sürecin sonuna geldik. Göreve geldiğimizden beri üzerinde durduğumuz Kenan Evren Lisesinin kulübümüze devri bu hafta gerçekleşmiştir. Bundan sonra bize düşen görev, bu değeri en iyi şekilde kulübümüz açısından değerlendirebilmektir” ifadelerini kullandı.

ALABİLMEK İÇİN 3 OKUL YAPTIK

Geçtiğimiz akşam beIN Sports’un konuğu olan Başkan Ali Koç, bu konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Fenerbahçe Kulübü’nün 17 senedir üzerinde durduğu bir mevzu bu. Sayın başkanımız Aziz Yıldırım’ın başlattığı bir şey. Biz burayı alabilmek için 3 adet okul yaptık. Ve bunu Milli Eğitim’e devrettik. 6 yıldır eğitim veriyor bu okullar. Bizim yaptığımız 3 okulda, 3 bin 784 öğrenci için 106 derslik yapmışız.”

BİZ HAKKIMIZI ALDIK

“Bunun üstüne yükümlülükleriniz yerine getirmedi dendi. Aşağı yukarı 6 milyon TL’ye mal olacak, 600 talebe için 18 derslik daha yaptık. Fenerbahçe bu araziyi alabilmek için bir adet spor salonu daha yaptı. Dolayısıyla biz burada başka kulüplerde olduğu gibi malımız olmayan bir şeyin karşılığında arazi alamadık. Biz bir sürü fedakarlık yaptık. Kenan Evren’de sadece 600 kişi okuyor. Biz hakkımızı aldık aslında”