Hakimden Sezen’in katiline: Sana beş yıl ceza vereceğim, şimdi mi vereyim erteleyeyim mi?

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 10:34 am - Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma 10:04 am

Esma Yapıcı-TELE 1 ÖZEL

5 aylık hamile Sezen Ünlü’nün öldürülmeden önce darp edilmesine ilişkin açılan davanın son duruşmasında skandal yaşandı. Duruşmada hakimin sanığa “Sana 5 yıl ceza vereceğim ama pandemi var. Cezanı şimdi mi yatmak istersin yoksa erteleyelim mi?” dediği iddia edildi.

5 aylık hamile olan Sezen Ünlü, İzmir’de Anıl Yolum tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Ünlü’nün öldürülmeden önce maruz kaldığı şiddete ilişkin darp davası ise geçen hafta görüldü. Davada yaşanan skandalı baba Serdar Ünlü TELE 1’e anlattı. Hakimin sanığa “Sana 5 yıl ceza vereceğim ama pandemi var. Cezanı şimdi mi yatmak istersin yoksa erteleyelim mi?” dediğini söyleyen baba, “Ben bir baba olarak orada ne hissettim hakim bunu biliyor mu? Bir katile böyle bir soru sorulur mu?” sözleriyle isyan etti.

TELE 1’den Esma Yapıcı’ya konuşan baba Serdar Ünlü şu ifadeleri kullandı:

“‘Sana 5 yıl ceza vereceğim ama pandemi var. Cezanı şimdi mi yatmak istersin yoksa erteleyelim mi?’ dedi. Hakim katile bunu sordu. Seçenek sundu. Sanık ‘Erteleyelim’ dedi. Peki bir baba olarak benim oradaki duygularım? Benim hissettiklerim ne olacak? Daha önce da kanser hastası ablam tanık olarak dinlenecekti. Hakim ‘Polis zoruyla getirilecek’ dedi. ‘Anladık mağdursunuz ama…’ dediler. ‘Mahkemeye saygılı olun’ dediler bana. Şimdi de bu. Hiçbir kadın bu şekilde öldürülmesin. Elimizden geleni yapacağız. Hakimlerin savcıların yüzüne karşı da söyleyeceğiz bunu hiç korkmadan.”

Katledilen Sezen Ünlü’nün gözleri bağışlandı: Baba Ünlü’den yürek burkan sözler