Hakim telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu! 30 bin dolar ve 100 gram altını 12 dakikada kaptırdı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2022 Cuma 4:07 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 4:07 pm

Kendilerini bankacı olarak tanıtan kişiler, hakime banka hesabına ‘şüpheli erişim’ olduğunu söyledi. Dolandırıcılar hakim ile 12 dakikalık konuşmalarında 30 bin dolar ve 100 gram altını çaldı.

İstanbul’da kendilerini bankacı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, bir hakimi ‘acil koduyla’ geç saatte aradı. Dolandırıcılar, kendilerini bankacı olarak tanıtarak hakimin hesabına Rusya’da şüpheli erişim yapıldığını söyledi.  Görüşme sırasında hesabını kontrol eden hakim şüpheli işlem göremedi. Dolandırıcılar ise mesai saatleri dışında işlemin sisteme düşmediği cevabını verdi.

12 DAKİKADA BÜYÜK VURGUN

12 dakikalık görüşmenin ardından, şüpheliler hakimin hesabı ele geçirdi. Paranın 15 dakika sonra iade edileceğini söyleyip, hakimin tüm birikimini kendi hesaplarına aktardı.

Parasının hesabına geri gelmediğini gören hakim dolandırıldığını fark etti, şikayetçi oldu. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele ekipleri çalışma başlattı, şüphelilerin kimlikleri belirlendi ve operasyon gerçekleştirildi.

Yakalanan şüphelilerden ikisinin telefon görüşmesini yaptığı, üçüncü kişinin ise parayı bankadan çeken kurye olduğu anlaşıldı.

YABANCI KİŞİLER ÜZERİNE YAPILMIŞ HATTAN ARADILAR

Trthaber’in haberine göre; yapılan çalışmalarda, 3 kişilik şebekenin yabancı kişiler üzerine çıkarılmış hatlar üzerinden arama yaptıkları belirlendi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Paranın bir kısmı hakime iade edildi.

Savcının eşi sahte hakim çıktı