Hakiki ve müsvedde profesörler

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 9:30 am - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 9:31 am

Sayıl Cengiz Gündoğdu

İlmi, mantıki ve psikolojik beyanlara göre tarihi nosyondan mütevellit profesör takımı bihakın ve bilahare iki sınıftan teşekkül eder. Teşekkül edenlerden biri hakiki, diğeri müsveddedir.

Müsvedde Proflar

Bu nam altında tesmiye edilen proflar cahildir. Ve fakat cahil olduklarını bilmezler. Hepsinin ağzı laf yapar. Goygoyları vardır, bunları şişirirler. Her mevzuda konuşurlar. Bilhassa yol, baraj, köprü, viyadük, tünel v.s. bunlara göre lüzumsuz alet ve edavattır. Bu proflar için, mühim olan soğan fiatlarıdır. Müsvette prof, soğan der ama soğanı bilmez. Soğan nasıl bir nebattır, bu nebat hangi mevsimde ve ne zaman ve nasıl ekilir ve en ehemmiyetli olanı şudur ki şu nebata neden soğan denir.

Hakiki Proflar

İstanbul Sözleşmesinin külliyen ve tamamen cümle cümle reddeden ve açık saçık giyinen kadınların cehennemde yanacaklarını tespit eden proflar hakikidirler.

Bir Başka Tefrik

Müsvette prof ile hakiki sınıflara inşaa ve işaret eden bir tefrik daha vardır ki, bu tefrik mazisi atalarımızın tarihi olup neşet eden ve kadiri mutlakın nezdinde kabul görmüştü. Bu şöyle anlatılır ve bilinir ki, kadim zamanlarda Osmanlı bir cihan devleti idi. Ve beş denizde küffara boyun eğdirmiş idi ve beş denizde Osmanlı bayramı kutlanır, osmanlı bayrakları dalgalanır, Osmanlı gemileri dolaşır ve ancak ve fakat Osmanlı müsaade ederse küffar anasırı aidesinden ola ki denize indirile. Vaktaki yahudi ve siyonist kılıklı Rus komünizması o meşun ve melun olan 1770 senesinde Ruslar Çeşme’de donanmamızı yaktılar. O tarihten sonra Osmanlı’nın denizlerde hükmü kalmadı. Şahlanan hükümetimizin irşadı ile TCG Anadolu adlı bir gemiye sahibiz. Ve hem bizim hem de hakiki profların gönlü şad oluyor. Bu gemimiz bayrağımızı beş denizde dolaştıracak.

Müsvedde proflar hemen başladılar. Bu gemi kaça çıktı. Yüzde kaçı yerli, yüzde kaçı yabancı. V. S. müsvette oldukları için sevinemiyorlar.
Üstelik bugün hem hudutlarımız hem sahillerimiz zaptırap altında. Seçimlerden nasi siyonist ve kominizan fikirler bir muhalefet cephesi olan ve FETÖ’cü olan müsvette proflarla teşvik ve tahrik oldular, artık eski hükümleri yok. Ne derler geçti Bor’un pazarı.