Hakem Kurulu memur zammı için ikinci kez toplandı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2023 Pazar 2:50 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 Pazar 2:50 pm

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 7. dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamasının ardından devreye giren Hakem Kurulu, bugün ikinci toplantısını yaptı.

1 Ağustos’ta başlayıp 22 Ağustos’ta sona eren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde yetkili konfederasyon Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti’nin 2024 ve 2025’teki zam oranında uzlaşamamasının ardından, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladı.

Memur ve memur emeklilerin iki yıllık zam oranında gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun vereceği karara çevrildi. Kurulun vereceği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek.

Dün ilk toplantısını yapan kurul, bugün bir kez daha toplandı. Toplantıda taraflar tekliflerini sundular.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI 28 AĞUSTOS’TA

NTV’de yer alan habere göre, toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığındaki toplantıya, akademisyenler, Memur-Sen, Kamu-sen ve KESK temsilcilerinden oluşan 11 üyenin tamamı katıldı.

Toplantıda, taraflar dinlendi önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ardından Memur-Sen yetkilileri zam oranına ilişkin kendi bakış açılarını ortaya koydu.

Heyet pazartesi günü üçüncü toplantısını yapacak.

KURULDA YER ALAN İSİMLER

Başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener’in yaptığı kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal’dan oluşuyor.

Memur zammı için Hakem Kurulu süreci resmen başladı

Memur zammı resmen Hakem Kurulu’na taşındı, karara itiraz edilemeyecek