Bunun adı çifte standart! Hakaret eden AKP’li olunca ‘takipsizlik’ kararı verildi

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2020 Perşembe 3:32 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2020 Perşembe 4:43 pm

CHP’li vekil Öztunç, Esra Albayrak’a sosyal medyada hakaret eden kişilerin tutuklanmasına, Zeynep Şenpınar’ın ölümünü meşrulaştıran AKP’li isim içinse ise takipsizlik kararı verilmesine dikkat çekerek “Aynı şeyi ben Zeynep Şenpınar için de bekliyordum. Tweeti atan AK Partili ise küfrü eden AK Partili ise takipsizlik kararı verilir. Bu çifte standarttır” dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, AKP’li İBB Meclis Üyesi Hamdullah Arvas’ın Muğla’da bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar ile ilgili attığı “Hikâye aynı özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi” tweeti nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın takipsizlik kararı verdiğini açıkladı. Öztunç, “Esra Albayrak ile ilgili resen soruşturma açıldı ve tutuklandılar. Aynı şeyi ben Zeynep Şenpınar için de bekliyordum. Tweeti atan AK Partili ise küfrü eden AK Partili ise takipsizlik kararı verilir. Bu çifte standarttır, samimiyetsizlik, bu feryattır. Ben feryat ediyorum” sözleri ile tepki gösterdi.

Hakikaten edep yahu! AKP’nin İBB meclis üyesi, Şenpınar cinayetini iğrenç sözlerle meşrulaştırdı

“HAKARET EDEN AK PARTİLİ DİYE AKLIYORSUNUZ”

Öztunç, Zeynep Şenpınar ile ilgili yapılan hakarete takipsizlik veren savcı İlyad Demircan’ı milletin vicdanına bıraktığını söyleyerek konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Albayrak çiftinin yeni bir çocukları dünyaya geldi. Sayın Albayrak çiftine özellikle Esra Hanım’a yönelik birtakım hakaretler yapıldı. Bunları şiddetle kınıyoruz. Berat Albayrak ile çatışırız, Meclis kürsüsünde yüzüne her şeyi söyleriz, eleştiririz, Berat Albayrak’ın ekonominin e’sinden anlamadığını söyleriz, tek özelliğinin damat olmak olduğunu belirtiriz, ekonomik paketlerinin başarısız olduğunu söyleriz ama işin içine aile girdiyse orada durmak gerekir. Bunu yapanlardan hesap sorulması gerektiğini söyleriz. Aynı şekilde Başak Demirtaş’a, Canan Kaftancıoğlu’na ve çeşitli kadın gazetecilere yönelik aynı hakaretlerin de aynı cezaya çarpıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Adalet herkese lazım çifte standart olmamalı.

Esra Albayrak’ı hedef alan çirkin twitler! Süleyman Soylu: Sabaha kadar iz sürdük ve…

“BUNUN ADI ÇİFTE STANDARTTIR”

Zeynep Şenpınar, 23-24 yaşlarındaydı. Muğla’da katledildi, kadın cinayetine kurban gitti, öldürüldü. Öldürüldükten sonra İstanbul’da AK Partili bir belediye meclis üyesi Hamdullah Arvas ahlaksızca tweet atmıştı. Zeynep kızımızı suçlayıcı tweet atmıştı. O zaman biz suç duyurusunda bulunduk. Bu tip suç duyurularında 5 yıl beklendiği olmuştur ama ilginçtir İstanbul Cumhuriyet Savcılığı yememiş içmemiş 8 gün sonra takipsizlik kararı verdi. Bir genç kız öldürülüyor, o genç kızla ilgili ahlaksızca tweetler atılıyor, atan AKP’li belediye meclis üyesi, şikayetçi olunuyor, takipsizlik kararı veriliyor. Sayın Esra Albayrak ile ilgili dün resen soruşturma açıldı ve gözaltına alındılar, tutuklandılar. Doğrusu oydu, kimse kimseye böyle hakaret edemez çünkü. Ama aynı şeyi ben Zeynep Şenpınar için de bekliyordum. Tweeti atan AK Partili ise küfrü eden AK Partili ise takipsizlik kararı verilir. Bu çifte standarttır, samimiyetsizlik, bu feryattır. Ben feryat ediyorum. Sayın Albayrak’a yönelik o sözleri nefretle kınıyorum. Selvi Hanım da aramış kendisini görüşmüştür. Size yapılınca gerekli cezayı veriyorsunuz ama bir başka kızımıza yapıldığı zaman hakaret eden AK Partili diye aklıyorsunuz. İstanbul Cumhuriyet Savcısı İlyas Demircan neye dayanarak takipsizlik vermiştir? Zeynep Şenpınar kızımızla ilgili yapılan o hakarete takipsizlik veren savcıyı kınıyorum, milletin vicdanına bırakıyorum.”