Hakan Ural, sağlıkçılara yönelik şiddeti savundu! ‘Gözünü çıkarırsın’

Yayın tarihi: 9 Aralık 2021 Perşembe 12:22 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 12:06 pm

Hakan Ural, sağlık emekçilerinin maruz kaldığı şiddeti meşrulaştırmaya çalıştı. Şiddeti haber yapan gazete ve yayınları da hedefine alan Ural, grev hakkını kullanan sağlık emekçilerini eleştirdi. Ural sağlıkçılar için “İki dakika delikanlı olalım. Sen olsan gözünü çıkarırsın” dedi.

Hakan Ural’ın sunuculuğunu yaptığı ‘Neler Oluyor Hayatta’ programında sağlık emekçilerinin uğradığı şiddeti savundu. Ural’ın sözleri sosyal medyada gündem olurken ‘Hakan Ural özür dile’ kampanyası gündemde ilk sıraya yerleşti.

Sağlıkçıların grev kararı alarak şiddeti protesto etmelerini eleştiren Ural, program partneri sunucu Nur Tuğba Algül’ün çocuğu üzerinden bir örnekte bulundu. Ural’ın sağlık çalışanları için “İki dakika delikanlı olalım. Sen olsaydın gözünü çıkarırsın” demesinin ardından, Nur Tuğba Algül de “Yapardım” yanıtını verdi.

ŞİDDETİ SAVUNDU!

Sağlıkçıların hastalarla grev nedeniyle hastalarla ilgilenmediğini iddia eden Ural, Kocaeli Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlara yönelik şiddet uygulayan bir kişiyi savundu.

Açıklamalarının devamında “Doktor da duvara yaslanmış. ‘Oğlum ölüyor’ diyorsun, ‘Ben eylemdeyim’ diyor” ifadelerini kullanan Hakan Ural, tepki gördü.

“Grev de olsa acil servis asla kapanmaz” diyen sağlıkçılar, Ural’ın sözlerinden dolayı “ÖzürDileHakanUral” etiketi açarak tepkilerini dile getirdi.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA: YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ

Türk Tabipleri Birliği de (TTB), söz konusu yayına ilişkin bir açıklama yayınladı. TTB yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Bir gece önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde dört şiddet vakasının yaşanması, sağlıkta şiddet konusunda geldiğimiz vahim sonucu gösteriyor. Bakanlık bu konuda hâlâ etkili çözüm yollarını devreye sokmaktan imtina ederken; hekimler ve sağlık çalışanları tükeniyor. Sağlıkta şiddet; politikacıların söylemleri, medyanın dili ve sağlık sisteminin çöküşüyle daha da artıyor.

Bu sabah da bir medya kuruluşunda yayımlanan programda, hekim arkadaşımız üzerinden yapılan gerçeğe aykırı haber ile tüm meslektaşlarımızın hedef haline getirilmesini ve hekim arkadaşımıza yönelik fiziksel şiddet tehdidini kabul edilemez olduğunu dile getiriyoruz. İlgili yayın hakkında yasal işlemleri başlatacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz.”

RTÜK, İNCELEME İSTEDİ

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Hakan Ural, ‘Neler Oluyor Hayatta’ programında sağlık çalışanları hakkında kullandığı ifadelere ilişkin RTÜK’ten inceleme istedi.

Taşcı, programın ilk Üst Kurulda görüşülmesi için RTÜK Başkanlığına dilekçe verdi. Taşçı verdiği dilekçede, “Sağlık çalışanları başta olmak üzere toplumda da büyük infiale neden olan bu yayın ile söz Konusu medya hizmet sağlayıcının yayın etik ilkelerini hiçe saydığı, şiddete zemin hazırladığı ve bu ihlale ortak olduğu açıktır. Televizyon ekranlarından sağlık emekçilerine dönük şiddet çağrısı yok sayılamaz, görmezden gelinemez” ifadelerini kullandı.

Taşçı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

Cerrahpaşa’da bir günde 4 saldırı! ‘Size bakacak hekim bulamayacaksınız’