Hakan Şükür: FETÖ’nün etkinliklerine Erdoğan’ın uçağıyla gittik

Yayın tarihi: 22 Şubat 2020 Cumartesi 4:34 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2020 Cumartesi 4:34 pm

‘FETÖ’ firarisi eski AKP milletvekili Hakan Şükür, vekil olduğu dönemde ‘FETÖ’nün etkinliklerine katılması için Erdoğan’ın uçağının tahsis edildiğini söyledi.

ABD’de yaşayan ‘FETÖ’ firarisi eski AKP’li vekil Hakan Şükür,  Euronews’in soruları yanıtladı. Şükür, “FETÖ’nün düzenlediği organizasyonlara da iktidar üyeleriyle katıldığını, hatta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla dahi götürüldüğünü söyledi.

Futbol kariyerini noktaladıktan sonra 2011 yılında AKP’den milletvekili seçilen Şükür siyaseti girmeyi düşünmediğini ifade ederken, “Dönemin başbakanı ülkenin bana ihtiyacı olduğunu söyleyerek ısrar etti, baskı yaptı” sözleriyle, Meclis’e neden girdiğini açıkladı.

‘YARGILANSIN DİYENLER YARGILANMADI’

Söyleşinin ilgili bölümü şöyle:

“17-25 Aralık’ta güvenimiz sarsıldı” diyen Şükür, bakanların yargılanmamasına atıfta bulunuyor ve “Bize gelsin yargılansın diyenler, kendileri hakkındaki suçlarla ilgili yargılanmadı” ifadelerini kullanıyor.

İstifasının ardından, tehditler aldığını belirten Şükür, eşinin iş yerinin taşlandığını, çalışanların taciz edildiğini ve bundan dolayı ülkeden ayrılmaya karar verdiklerini vurguluyor.

Şükür’e göre, “O gün ses çıkaramayanlar, mahallecilik yapanlar bugün artık çok geç kalındığını görüyor. Türkiye artık, sistemdeki hataları sorgulayanların hain ve terörist ilan edildiği bir ülke haline geldi.”

GELECEĞE KARŞI UMUTLUYMUŞ

Ancak Hakan Şükür yine de geleceğe dair umudunu koruyor:

Ben, devletimi, milletimi, bayrağımı, bütün değerlerimi çok seviyorum” diyen Şükür’e göre “bu değerlerin arkasına saklanıp suç işleyen insanlara söz söylemek, değerlerimize söylenmiş gibi görülüyor.

‘HAKKIMDA KARA PROPAGANDA VAR’

Darbe suçlamalarına da değinen Şükür “hakkımda böyle bir iddianame yok. Sadece kara propaganda var. İnsanlar suçsuzluğunu değil, iddia sahibi suçunuzu ispat etmek zorunda” diyor ve ekliyor:

Suçlular kimse ceza alsın. Bunu en çok ben isterim. Hangi hareketten, hangi cemaatten kim varsa ceza alsın.

‘AKP’Lİ VEKİLLERLE BİRLİKTE GİTTİK’

Gülen Hareketi’nin bir dönem Türkiye’de özellikle iktidar tarafından el üstünde tutulduğunu söyleyen Şükür, bu cemaatin düzenlediği organizasyonlara da iktidar üyeleriyle katıldığını, hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla dahi götürüldüğünü aktarıyor.

Gülen Hareketi’nin düzenlediği bazı programlara bugünkü Cumhurbaşkanının uçağıyla gittik. O zaman bunlar yasaldı. Bugün suç oldu”

“O dönem her şöhret gibi ben de bu programlara davet edildim ve katıldım” diyen Şükür, hakkındaki suçlamaları reddediyor.

Uber şoförü olduğuna dair haberlere de değinen Şükür, bir dönem Uber işi yapan bir arkadaşına İngilizce öğrenmek için eşlik ettiğini ancak tam olarak şoförlük yapmadığını belirtiyor. Ancak Şükür içinde bulunduğu durumu “Uber dışında başka birçok iş yaptım” sözleriyle açıklıyor.

KAVALA VE DEMİRTAŞ DAVASI

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluluklarına vurgu yapan Şükür, Türkiye’de hukukun işlemediği görüşünde. Rahip Brunson’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın talebiyle serbest bırakıldığını söyleyen Şükür, imkanı olsa bile benzer bir durumdan yararlanmak istemeyeceğini belirtiyor.