Hakan Çalhanoğlu’ndan Barcelona’ya gözdağı

Yayın tarihi: 12 Ekim 2022 Çarşamba 10:08 am - Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba 10:08 am

Inter’de forma giyen milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi’ndeki Barcelona karşılaşması öncesinde açıklama yaptı. Çalhanoğlu, “90 dakika çalışır ve her şeyimizi verirsek bize karşı pek çok takımın şansı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’yı Hakan Çalhanoğlu’nun golüyle 1-0 mağlup eden İtalyan devi Inter, Katalan ekibiyle bu sefer Camp Nou’da kozlarını paylaşacak. İlk maçta attığı golle yıldızlaşan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, rövanş öncesinde Barcelona ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“BARCELONA MAÇINI ÇOK ÖNEMSEDİK”

Maça hazırlık sürecini anlatan Hakan Çalhanoğlu, “Barcelona maçından önce mental hazırlığı çok önemsedik. Çünkü rakibimizin güçlü olduğunu biliyoruz. Önemli oyuncuları var ve topla birlikteyken de çok güçlüler. Ama mental olarak hazırsanız başarabilirsiniz. Biz sahada her şeyimizi vererek mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“BİRBİRİMİZİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Futbolda takım oyunu oynamanın önemine vurgu yapan Çalhanoğlu, “Teknik direktör sahada tek başına değildir. Zaten bir takım olarak çalışmamızı istedi. Hepimiz birbirimizin başarısı için çalışıyoruz. Son maçlarda eksik olan arzu, cesaret ve yürekle mücadeleyi ortaya koyuyoruz” dedi.

3-5-2’DE ORTADA OYNAMAK NASILDI?

3-5-2 sistemi hakkında görüşlerini bildiren Çalhanoğlu, “Barcelona ile oynadığımız ilk maçtaki pozisyonuma pek alışkın değilim. Bana yakın bir başka orta saha oyuncusuyla daha iyi hissediyorum. Milli takımda da böyle oynuyoruz. Ama Barella ve Mkhitaryan bana yardımcı oldu. Hep birlikte de iyi iş çıkardık” şeklinde konuştu.

“DÜŞÜNMEYE VAKİT YOKTU, İYİ VURDUM”

Her futbolcunun kendisine has özellikle sahip olduğunu söyleyen Çalhanoğlu, topa sahip olduklarında daha rahat olduklarını belirtti. Ayrıca Çalhanoğlu, Barcelona’ya attığı golle ilgili, “Barcelona maçından önce Onana ve Romelu sağdan kaleye şut atmayı denememi söylediler ve çok iyi vurdum. Rakip kalecinin bu açıdan zayıf olduğunu söylediler. Ben bu sözleri düşündüm. Çok fazla düşünmeye zaten vakit yoktu. Çok da iyi vurdum bence” ifadelerini kullandı.

“PEK ÇOK TAKIMIN ŞANSI YOK”

Taraftarlarına destekleri için teşekkür eden Çalhanoğlu, “Maçın deplasmanda oynanacak olması biraz zorlayıcı olabilir. Ama 90 dakika çalışır ve her şeyimizi verirsek bize karşı pek çok takımın şansı olduğunu düşünmüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Hakan Çalhanoğlu maça damga vurdu! En değerli oyuncu unvanını aldı