Sonar yeni çalışma başlattı, anket açıklamayı erteledi

Yayın tarihi: 27 Mart 2024 Çarşamba 4:20 pm - Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba 6:52 pm

Sonar Araştırma’nın İstanbul anketi merakla bekleniyor. Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunu söyleyen şirketin başkanı Hakan Bayrakçı yeni bir çalışma başlattıklarını ve sonuçları cuma günü açıklayacaklarını söyledi.

Yerel seçimlere dört gün kaldı. Merakla beklenen İstanbul için de son anketler peş peşe yayınlanmaya devam ediyor. Sık sık CNN Türk’te programa çıkan Sona Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı da geçtiğimiz günlerde yaptıkları anketi paylaştı. Ankette CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum’un önünde olduğu görüldü.

SAYMAZ: SONAR’IN ANKETİNDE İMAMOĞLU 5 PUAN ÖNDE

Gazeteci İsmail Saymaz da bu sabah dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Saymaz, “Hakan Bayrakçı’nın son yaptığı İstanbul araştırmasında İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark 5 puanın üzerine çıktı. İmamoğlu, arayı açıyor. Bayrakçı, önceki hafta farkı 2.8 (puan) olarak tespit etmişti.” ifadelerini kullandı.

Konda Araştırma’dan anket açıklaması

BAYRAKÇI ANKETİ REDDETMEDİ

Anketin gündem olmasından sonra Bayrakçı’dan da açıklama geldi. Bayrakçı, kendilerinin ‘bir anket açıklaması’ yapmadıklarını söylese de anketin doğruluğunu reddetmedi. Bayrakçı’nın mesajında şu ifadeler yer aldı: “Sonar olarak, İstanbul ile ilgili henüz herhangi bir anket açıklaması yapmadık. İstanbul seçimi ile ilgili Sonar’ın yapacağı açıklamanın beklenmesini rica ediyoruz.”

‘SON ANKET YARIN AÇIKLANACAK’ DEDİ

Daha sonra gazeteci Enver Aysever’in YouTube kanalına konuk olan Bayrakçı İmamoğlu’nun önde olduğunu ellerindeki İstanbul anketini de yarın sabah açıklayacaklarını söyledi.

Bayrakçı şu ifadeleri kullandı: “Bu gece veya yarın sabah resmi açıklamamızı yapacağız zaten. Sosyal medyadan yapacağız. Ama İmamoğlu’nun önde olduğu gözüküyor. Eğer yaptığımız anket 2-2 buçuk farkla sonuçlanırsa hata payı içinde kalır. Ama üzerinde olursa emin olduğumuz bir fark haline gelir.”

KARAR DEĞİŞTİ: YENİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI, CUMA AÇIKLANACAK

Bayrakçı daha sonra X hesabından açıklama yaparak “SONAR, İSTANBUL İÇİN SON VE NİHAİ BİR ANKET ÇALIŞMASI BAŞLATMIŞ BULUNUYOR. ÇALIŞMANIN SONUCU CUMA AKŞAMI ÜLKEMİZ KAMUOYUNA DUYURULACATIR” diye yazdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ