Hakan Atilla’nın pasaportuna ilişkin özel uygulama

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2019 Çarşamba 8:12 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2019 Çarşamba 9:02 pm

ABD tarafından sınır dışı işlemi yapılan Atilla için özel bir uygulama yapıldı.

ABD’deki hapis cezasını tamamladıktan sonra yurda dönen Halkbank Genel Müdür yardımcısı Hakan Atilla için özel bir uygulama yapıldı. ABD tarafından sınır dışı işlemi yapılan Atilla, Türk Büyükelçiliği’nden verilen geçici pasaport ile yolculuk yaptı.

PASAPORTUNA EL KONULDU

T24’ün ulaştığı bilgiye göre, ABD’de suç işlediği iddiasıyla yargılanıp hapis yatan Atilla’nın pasaportuna el konuldu. Hapis cezasını tamamlamasının ardından Türkiye’ye dönmesi gündeme gelen Atilla hakkında ABD makamları “sınır dışı” kararı verdi.

Mevcut uygulamalar gereğince, “geldiği yollardan geldiği yere sınır dışı edilmesi”nin sağlanması çerçevesinde pasaportsuz olan Atilla’ya Türkiye Büyükelçiliği’nce geçici pasaport tanzim edildi.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı tüm sınır kapılarına özel bir yazı göndererek gelmesi halinde Atilla’nın yurda alınması talimatını verdi. Atilla, bu sabah Türkiye’ye gelerek İstanbul Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptı.

Atilla hem elindeki geçici pasaport hem de hakkında resmi yazışma gereğince işlem gördü. Ayrıca, mevcut yasa gereğince “sınıra gelen kişi Türk vatandaşı olduğunu ispat etmesi halinde yurda giriş yapabilir” hükmü gereğince yurda alındı. Atilla, hakkında Türkiye tarafından herhangi bir adli veya idari işlem kaydı olmaması nedeniyle ailesiyle birlikte havalimanından ayrıldı.