Hafter batıya doğru ilerliyor… Erdoğan’ı sorumlu tuttu

Yayın tarihi: 27 Ocak 2020 Pazartesi 12:03 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2020 Pazartesi 12:04 pm

Trablus hükûmetine karşı savaşan Ulusal Libya Ordusu’nun lideri Halife Hafter, güçlerini Misrata kentine doğru taşıyarak yeni bir cephe açtı. “Savaşın her cephede sertleştiğini” ifade eden sözcü Ahmed Mismari, bu gelişmeden “Libya’ya asker gönderme kararı aldığı için” AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sorumlu olduğunu savundu.

Reuters’da yer alan habere göre, Trablus’taki Mitiga Havalimanı’nın da vurulduğu bildirildi

Misrata’da Trablus hükûmetini destekleyen güçler ile Libya Ulusal Ordusu arasında çatışma çıktı. Libya Ulusal Ordusu sözcüsü, çatışmada iki savaşçılarının öldüğünü ve sekizinin yaralandığını duyurdu.

ERDOĞAN’I SORUMLU TUTTU

“Savaşın her cephede sertleştiğini” ifade eden sözcü Ahmed Mismari, bu gelişmeden “Libya’ya asker gönderme kararı aldığı için” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sorumlu olduğunu savundu.

Birleşmiş Milletlerler Libya Misyonu, Trablus’taki Mitiga Havalimanı’na iki füze atıldığını duyurdu. Saldırıda 2 sivil yaralanırken havalimanındaki pist ve binalar zarar gördü.

BM’nin açıklamasında saldırı ile ilgili olarak kimseye suçlama yöneltilmedi. Mitiga Havalimanı genelde Trablus hükûmetinin Türk yapımı insansız hava araçlarını havalandırması için kullanılıyor.