Haftalık koronavirüs tablosu yayımlandı! Vakalarda iki kattan fazla artış

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2022 Salı 12:08 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 2:10 am

Sağlık Bakanlığı haftalık koronavirüs tablosunu yayımladı. Vaka sayısı geçen haftaya göre iki kattan fazla arttı. 20-26 Haziran arası 26 bin 635 olarak açıklanan vaka sayısı 27 Haziran- 3 Temmuz arası 57 bin 113 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanlığı, “covid19.saglık.gov.tr” isimli internet adresinden haftalık koronavirüs vaka tablosunu yayımladı. Yayımlanan tabloya göre 27 Haziran ve 3 Temmuz arası Türkiye’de 57 bin 113 kişi koronavirüse yakalanırken 25 kişi de yaşamını yitirdi. İyileşen sayısının 30 bin 478 kişinin iyileştiği belirtilen tabloda toplam vaka ve vefat verileri de paylaşıldı. Bakanlığın yayımladığı tablo şöyle:

 

TTB MASKE VE AŞI UYARISI YAPMIŞTI

Türk Tabipleri Birliği (TTB) koronavirüs le ilgili yaptığı paylaşımda aşılama çalışmalarının çocukları da kapsayacak şekilde başlatılması gerektiğini ve maske zorunluluğunun yeniden başlatılması gerektiğini söylemişti.

TTB’nin açıklaması şöyle:

COVID-19 vaka sayılarında artış görülmektedir. Başta riskli yurttaşlar olmak üzere durma noktasına gelen aşılanma çocukları da kapsayacak şekilde başlatılmalı, kapalı ortamlarda maskeye geri dönülmeli, testler artırılmalı, veriler test sayılarıyla birlikte günlük paylaşılmalıdır.