Hadise’den Zarrab şikayeti: Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto hakkında hapis istemi

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 12:55 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 12:56 pm

Şarkıcı Hadise Açıkgöz’ün, Reza Zarrab ile ilişkisi olduğu yönünde tahammül sınırlarını aşan ifadeler kullandıkları suçlamasıyla şikayette bulunduğu magazin programı yorumcuları Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto hakkında dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası istendi.

Şarkıcı Hadise Açıkgöz’ün, magazin programı sunucuları Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto lakaplı Harutyan Dalga hakkında Reza Zarrab ile ilişkisi olduğu yönünde tahammül sınırlarını aşan ifadeler kullandıkları suçlamasının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı.

“ZARRAB’IN AVUKATI DOĞRULADI” İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Seren Serengil, Hadise Reza Zarrab ilk haberi çıktıktan sonra kendisine bir hesaptan Reza Zarrab ve Hadise’nin mesajları geldiğini, bu haberlerin doğruluğunu teyit etmek için Zarrab’ın avukatını aradığını ve mesajlaşmaların avukatın tarafından teyit ettiğini ileri sürdü.

İfadeleri alınan Bircan Bali ve Arto ise konu hakkında yorumda bulunduklarını ve doğrudan Hadise’yi hedef almadıkları, programda sarf ettikleri sözlerin eleştiri kapsamında kaldığını ileri sürerek suçlamaları reddettiler.

DHA’nın haberine göre Şarkıcı Hadise’nin “müşteki” sıfatında yer aldığı iddianamede, Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto “şüpheli” sıfatında yer aldı. Programda bir iddia üzerine defalarca ağır yorumlarda bulunduğu ileri sürülen Seren Serengil hakkında “Sesli ve görüntülü hakaret” suçundan beş aydan dört yıl sekiz aya kadar, Bircan Bali ve Arto hakkında ise üç aydan üç yıl altı aya kadar hapis istendi.

Şüpheliler, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Hadise ve Reza Zarrab’ın mesajlarını ifşa ettiği iddia edilen gazeteciye hapis istemi