Hadi Özışık günah çıkardı: Aracılık yapmadım

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 10:30 am - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 10:39 am

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in çektiği videolarda gündeme getirdiği Hadi Özışık iddialara yanıt verdi. Özışık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında aracılık yaptığını reddetti.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı videolar serisinde gazeteci Hadi Özışık’ın Süleyman Soylu ile kendisi arasında aracılık yapan isim olduğunu söylemişti. Özışık’ın bu iddiayı reddetmesi üzerine Peker, birlikte telefon görüşmesi yaptıkları bir videoyu yayınlamıştı. Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hadi ve Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özışık Twitter hesabından yaptığı açıklamada Peker ile yaptığı görüşmeden Soylu‘nun haberinin olmadığını söylemiş şu ifadelere yer vermişti:

“Sn. Süleyman Soylu ile yıllardır süregelen bir hukukum var. Sedat Peker’i de tanırım. Yayınladığı videoların maksadını aşmaya başladığını düşündüğümden dolayı kendisiyle birkaç görüşme yaparak, sakinleştirmeyi ve Türkiye’nin gündemini meşgul eden bu tatsız durumu nihayete erdirmesini sağlamaya çalıştım. Bu görüşmelerden Sayın Soylu’nun haberi ve bilgisi yoktu -olamazdı da. Peker ısrarla tavrını sürdürünce ‘haklısın’ diyerek konuyu kapatmak durumunda kaldım. İyi niyetle aldığım inisiyatifin olumsuz sonuçlarının sorumluluğu da şahsıma aittir. Sayın Soylu’nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne de kardeşimin hiçbir irtibatı olmamıştır.”

Hadi Özışık yayınladığı son videoda ise şunları söyledi:

Uzun süre sustuk. Herkesin eteğindeki taşları dökmesini bekledim. Yargı süreci de var. Biz sustukça iftiralar atıldı. Kaçtı diyenler oldu. Kaçmadık. Konuşmak istedik. Ben sizin başınızı öne eğdirdim. Aileme yakışmayan, üzerime vazife olmayan konudan dolayı kadim dostum Süleyman Soylu’ya yüklendim. Mesafemi korumadım, hatalıyım. Ne kimseyi sattım ne de vatanıma ihanet ettim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında aracı olmayı reddediyorum. Sedat Peker konuştukça benim gazetecilik iştahım kabardı. Sedat Peker ile röportaj yapmak istedim. Sonra bu talebimi Süleyman Soylu’ya ilettim. Soylu bana ‘İşine bak’ dedi.

Sedat Peker; Hadi Özışık, Süleyman Özışık, Veyis Ateş’in ardından şimdi Cem Küçük’ü işaret ediyor