‘Hadi gel bunu açıkla Erdoğan!’

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 1:16 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 12:46 pm

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, geçmişte sert eleştiriler yönelttiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yakın temas kuran AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yaptı. Özkan, “Hadi gel bunu açıkla Erdoğan” dedi.

CHP’li Tuncay Özkan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümet üyelerinin geçmişte çok sert eleştiriler yönelttiği BAE ile yıllar sonra yeniden yakın ilişki kurmasını sosyal medya hesabından yayınladığı video ile eleştirdi. Özkan videoyu, “AKP’NİN BAE ÇARKLARI! Düşmanına teslim oldu, FETÖ’yle birlikte darbe yapmakla suçladığı BAE veliaht prensini törenle karşıladı. Omurga bunun neresinde? İlkeli dış politika neresinde? Hadi gel bunu açıkla Erdoğan?” notuyla yayınladı.

Özkan’ın paylaştığı videoda, BAE Veliaht Prensi için dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen karşılama töreni görüntüleri yer aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “15 Temmuz’un failini kendi ülkelerinde tutuyorlar. 15 Temmuz’u biz yapmadık onların talimatında oldu” ifadeleri hatırlatıldı.

Özkan’ın paylaştığı videoda, Yeni Şafak Gazetesi’nin BAE’ye karşı attığı eski manşetlerinin görselleri de yer alıyor.

Geçen yıl BAE için “Şerefsiz bunlar” başlığını manşetine taşıyan AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, görüşmelerin ardından “BAE ile 10 anlaşma” manşetiyle çıktı.

Yeni Şafak, “Şerefsiz” BAE’yi normalleştirdi

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Rabia’ göndermesi: Ne oldu senin ihvanına?