Hackerlar ABD donanmasını alaya aldı

Yayın tarihi: 14 Ekim 2021 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 1:24 pm

Herkese korku salan hackerlar ABD donanmasını hedef alarak büyük bir karışıklığa neden oldu.

Özellikle son dönemlerde bilgisayar korsanlarının çok daha fazla saldırı yaptığı görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri donanmasına ait muhrip gemi USS Kidd resmi Facebook hesabı saldırıya uğradı iddiaları ortaya atıldı.

Aslına bakacak olursak ilk etapta bunun doğru olduğu sanıldı. Bu Facebook hesabı üzerinden age of empires oyunları oynandı. Hatta hacker oyunları video şeklinde yayınladı. Bu yayınlar esnasında alaycı ifadeler kullandı. Böylece tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı.

ABD donanması

Bu Facebook hesabından ilk etapta 3 Ekim 2020 tarihinde bazı yayınlar paylaşıldı. Paylaşılan yayınlarda “hi everyone”, “hi guys”, “ffffffff” gibi ifadeler kullanıldı. Bu ifadelere bakıldığında alaycı olduğu görülüyor. Birçok kişi bunun kesinlikle hacker saldırısı olduğuna ikna olmuştu.

ABD donanması tarafından yapılan açıklamalarda bunun aslında bir hacker saldırısı olmadığı söylendi. Hesabın sosyal medya yöneticisi kendi hesabına geçiş yapmayı unuttu. Böylece birçok kişi bu Facebook hesabının çalındığını düşündü. Hackerlar ABD donanmasını ele geçirdi haberleri böylece boşa düşmüş oldu.

Twitch başta olmak üzere şu sıralar bilgisayar korsanları çok ciddi saldırılar düzenliyor. Bu tür saldırılar ne yazık ki geri püskürtülmesi zor olanlar.

İklim krizine uzaydan müdahale edilecek: Hazırlıklar yapılıyor