Hacker ‘lar koronavirüs aşılarına ulaştı

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 10 Aralık 2020 Perşembe 6:27 pm

Gelen son detaylara göre, Hacker ‘lar koronavirüs aşılarına bir şekilde ulaşmayı başardı. ABD’li ilaç üreticisi Pfizer ile birlikte BioNTech’in gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda, aşı konusunda iyi bir ilerleme sağlandı. AvrupaTıbbi Ürünler Ajansı’na (EMA) verilen belgelere bakıldığında, büyük bir ele geçirme operasyonu yapıldığı anlaşılıyor.

Dünya genelinde aşıyı önce bulma konusunda çok büyük rekabet yaşanıyor. Bu durum elbette aşı ile alakalı bilgilerin çalınmasına kadar işleri götürebiliyor. Özellikle Rusya, Kuzey Kore ve Çin gibi ülkeler Avrupa ve ABD merkezli aşı firmalarından bazı bilgiler çalabiliyor onların en büyük amacı aşıya ilk ulaşan ülke olabilmek.

Hem bilim insanları hem de güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, koronavirüs aşıları büyük bir tehlike altında. Normal şartlarda aşı ile alakalı bilgileri bilgisayar dosyalarında tutabilirsiniz. Ancak korsanlar bunlara ulaşmanın bazı yollarını bulabiliyor.

Hacker

ABD sağlık hizmetleri, eczacılık ve araştırma kuruluşlarından aşı almaya çalışmak gibi birçok suç ile anılan hackerlar, neredeyse hiç boş durmuyor. aldıkları bilgileri devletlerle paylaşmakla birlikte aynı zamanda bazı şirketlere verebiliyor. Özellikle Rusya ve Çin gibi ülkelerde yer alan bilgisayar korsanları işi fazlasıyla ilerletti.

ABD ve Almanya merkezli aşı şirketleri tarafından yapılan açıklamalarda, herhangi bir veri ihlali yaşanmadığı söylendi. Saldırı olmasına rağmen verilerin çalınmaması büyük bir şans olarak görülüyor.

Sizce hackerlar neden bu aşı bilgilerini çalmaya çalışıyor? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Tinder 2020 raporları açıklandı: Bakın kullanıcılar bu yıl neler yaptı