Kılıçdaroğlu ziyaret edecekti! Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’nda yangın

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 3:48 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 4:15 pm

Özel Haber: Burcu Yıldırım/Cemal Aytekin 

Nevşehir’de bulunan ve ‘4. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne ev sahipliği yapan Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’nda yangın çıktı. Kısa süreli paniğin yaşandığı yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesinde, Nevşehir’deki Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’nda yangın çıktı. Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü. Dergaha varmak üzere yolda olduğu öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun programında herhangi bir aksama olmadığı öğrenildi. TELE1’e konuşan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, “herhangi bir provokasyon söz konusu değil” diyerek, yangının piknik alanında çıktığını söyledi.

Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’ndaki programı takip eden TELE1 muhabiri Burcu Yıldırım, yaşananları şöyle aktardı:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet bugün Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’nda olacaktı. Belediye ziyareti ardından müze ve dergaha gelecekti. Ancak tam ziyaretçilerin dergahta olduğu sırada dumanlar yükselmeye başladı. 100’lerce kişinin akın ettiği bu alanı insanlaştırsızdılar diyebiliriz. Bir anma etkinliği olacaktı ancak ne yazık ki yangın çıktı.”

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, yangın sonrası TELE1’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Gerçekten bu yayını daha mutlu yapmak isterdim. Ne yazık ki üzgünüm. Sayın Merdan Yanardağ’ın haksız, hukuksuz bir şekilde tutuklu. Bir gazeteci sözlerini söyleyebilir, eleştirisini yapabilir. Eleştirileri baskıyla, zulümle, hele hele hapis cezasıyla değerlendirmek beni üzmektedir. Ben bir an önce Sayın Merdan Yanardağ’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını, yine kalemini özgürce kullanmasını arzu ederim.”

“YANGIN BÜYÜK TALİHSİZLİK”

“Yangın büyük bir talihsizlik. Ben kundaklamaya ihtimal vermek istemiyorum. Emniyet ve itfaiye ekipleri çalışmalarını yaptı. Alan normale döndü. Bugün önemli bir gün. Büyük hünkar Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretilerine baksaydık bugün bu durumda olmazdık.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN PROGRAMINA AKSAMA YOK”

“Ben bu yangının herhangi bir provokasyondan kaynaklandığını düşünmüyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’da burada olacak. Programda herhangi bir aksama yok. Emniyet de gerekli tedbirleri aldı.”