Bir ‘Babacan’ca taciz beraatı daha

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2020 Çarşamba 3:18 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2020 Çarşamba 3:38 pm

Hacettepe Üniversitesi Spor Salonunda bir öğrenciye tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan spor salonu görevlisi iki görgü tanığının ifadesine rağmen beraat etti.

Hacettepe Üniversitesi Spor Salonunda yabancı bir öğrenciye yönelik taciz davasında, spor salonu görevlisi iki görgü tanığı ve olaydan önce telefon aramasına rağmen delil yetersizliğinden beraat etti.
Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Spor Salonu’nda 17 Aralık 2018 tarihinde, salona spor yapmak için gelen Hacettepe Üniversitesi öğrencisi J.Y. spor salonu görevlisi erkek tarafından tacize uğradı. Saat 20.15 civarlarında -1. katta bulunan kadın soyunma odasına inen J.Y. duş alıp saçlarını kuruttuğu sırada görevli N.E.’nin odaya girerek tacizde bulundu.

‘MAĞDURU OLAYDAN ÖNCE ARAYARAK RAHATSIZ ETTİ’

Yaşanan bu olayın ardından mağdur tarafından sanık hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Sanık hakkında idari soruşturma açılması için Hacettepe Üniversitesine bildirildi.

Yapılan idari soruşturma sürecinde mağdur, sanık ve 2 tanığın ifadelerine başvurularak sanığın üzerine atılı suçu işlediği kanaati oluşarak sanık hakkında kısa süreli görevden uzaklaşma kararı verildi. 3 ay için görevden uzaklaştırılan sanığın daha sonra Hacettepe Üniversitesi bünyesinde başka bir yerde çalıştığı belirtiliyor.

İKİ GÖRGÜ TANIĞI YETMEDİ

Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar verildi. Kadın öğrenciyi tacizden önce telefonla aradığı tespit edilen spor salonu görevlisi, iki görgü tanığının tacizi onaylayan ifadelerine rağmen beraat etti.

‘BABACAN TAVIR’ DİYEREK KARAR BOZULMUŞTU

Bursa’da geçtiğimiz gün bir kamu kurumunun müdürü, odasına çağırdığı kadın memura, “Maşallah, çok güzelsin, fıstık gibisin” diyerek elle tacizde bulunmuş, Yargıtay, müdür hakkında verilen mahkumiyet kararını “Babacan tavır sergilemiş” diyerek bozmuştu. Yargıtay tarafından daha sonra yapılan açıklamada,  eylemin ‘babacan tavır’ olarak nitelendirildiği gerekçesiyle bozma kararı verilmediğini, kararda dosyadaki tanığın ifadesinin etkili olduğunu söylemişti.

Yargıtay’dan skandal karar! ‘Maşallah fıstık gibisin’ diyerek çalışanın kalçasına dokunmak : Babacan tavır