Hac hazırlıkları tamam! İşte Suudi Arabistan’ın açıkladığı kontenjan

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 6:13 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 6:18 pm

Suudi Arabistan, hac ibadeti için yapılan hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Ülke içinden ve dışından toplam 1 milyon ziyaretçinin kabul edileceğini bildiren Suudi Arabistan, hacıları 10 binden fazla personelin karşılayacağını açıkladı.

Suudi Arabistann, Mescid- i Nebevi ve Mescid-i Haram İşleri Başkanı ve Kabe İmamı Şeyh Abdulrahman Al-Sudeys, Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik Al-Rabiah’ın katıldığı toplantıda, bu yılki hac planını açıkladı.

10 BİN PERSONEL ÇALIŞACAK

Kabe İmamı Şeyh Abdulrahman Al-Sudeys, hac ibadetini yapacaklar için 10 binden fazla personelin çalışacağını bildirdi.

Sudeys, Kral Abdülaziz Kapısı, Kral Fahd Kapısı ve Bab Al-Selam Kapısı’nı hacıların ve ziyaretçilerin girişi için tahsis edildiğini söyleyerek, Kabe’nin çevresinin yalnızca hacıların tavaf etmeleri için ayrıldığını kaydetti. Yaşlı ve engelliler için 2 bin elektrikli aracın da hazırlandığını belirten Sudeys, Arafa hutbesinin 10 farklı dile çevrileceğini açıkladı.

1 MİLYON HACI ADAYI KABUL EDİLECEK

Bu yıl yurt dışından hacı adaylarını kabul etmeye başlayan Suudi Arabistan, hala etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle ülke içinden ve dışından toplam 1 milyon hacıyı kabul edeceklerini açıklamıştı. Hindistan, Vietnam ve Etiyopya ile birlikte Türkiye’nin de seyahat yasağını kaldıran Suudi Arabistan, Türkiye’ye 37 bin 770 kişilik kontenjan ayırdı.

65 YAŞ ALTI SINIRI KONDU

Bu yıl hac için kutsal topraklara kabul edilecek ziyaretçilerde 65 yaş altı olması şartı aranıyor. Ayrıca Covid-19 aşısının temel dozlarını yaptırmış olmaları gerekiyor. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı, sağlık koşullarına göre hacıların sayısını kademeli olarak artırmayı istediklerini dile getirdi.

Hacı adayları artık Kabe’ye yüz süremeyecek

Suudi Arabistan Türkiye’ye seyahat yasağını kaldırdı