Hablemitoğlu suikastında yeni gelişme

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 8:25 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 8:25 pm

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirilen Necip Hablemitoğlu suikastının zanlısı Nuri Gökhan Bozkır’ın gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yakalanarak Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen Necip Hablemitoğlu suikastının katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır, gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması için TEM Şube’den adliyeye getirildi.

Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara Adliyesi’ne getirilen Bozkır’a geçtiğimiz pazar günü ek gözaltı süresi alınmıştı. Yeniden Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Bozkır’ın gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.

ERDOĞAN CANLI YAYINDA AÇIKLAMIŞTI

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin çalışmalarıyla tanınan ve örgütünün hedefi haline gelen tarihçi-yazar Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 tarihinde bir suikast sonucu yaşamını yitirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV’de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve Hablemitoğlu’nun katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır’ın Türkiye’ye getirildiğini açıklamıştı.

AİLENİN AVUKATI TELE 1’E KONUŞMUŞTU

Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, TELE1 canlı yayınında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“Bu ülkenin Mumcu, Aksoy, İpekçi, Hablemitoğlu gibi faili meçhul Cumhuriyet aydınlarına borcu var. Bozkır’ın ismine rastlantıyla ulaşıldı. Hablemitoğlu cinayetini kendi dönemindeki tek faili meçhul suikast olduğu ve bu suikastı çözmenin bir namus borcu olduğunu söyleyen devlet mekanizmalarından, Hablemitoğlu ailesinin daha fazlasını beklemesi yadırganacak bir şey değil.  FETÖ çatı davasında 17-25 aralık sonrası bir iddianame hazırlandı. Bu iddianamede Hablemitoğlu’ndan 4 mağdurdan biri olarak bahsedildi; Türkiye Cumhuriyeti, Maliye Hazinesi, Hablemitoğlu ve bide Seher oda faili meçhul başka bir cinayet.” 

Erdoğan ‘yakaladık’ demişti avukat yalanladı: TV’de Erdoğan’dan öğrendik