Hablemitoğlu cinayetinde ilk operasyon düğmesine basıldı! 6 gözaltı

Yayın tarihi: 6 Şubat 2022 Pazar 3:47 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2022 Pazar 3:47 pm

Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmada polisin ilk kez yaptığı operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre; Hablemitoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili savcılığın talimatıyla harekete geçen polisin, geçen çarşamba günü 6 şüpheliyi gözaltına aldığı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, bir kısmı eski MİT Mensubu Enver Altaylı ile irtibatlı olduğu öğrenilen 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin bir kısmının, CIA ajanı olduğu iddia edilen ve “terör örgütü üyeliği ve casusluk” suçlarından hüküm giyen eski MİT’çi Enver Altaylı ile irtibatlı olduğu öğrenildi.Altaylı’nın, Hablemitoğlu’nu Köstebek isimli kitabının yayınlanmasını önlemek amacıyla Fethullah Gülen’in sağ kolu olarak bilinen Mustafa Özcan ile görüştürmeye çalıştığı iddia edilmişti.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda katıldığı canlı yayın programında, Hablemitoğlu suikastının katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır Ukrayna’da Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) operasyonuyla yakalanıp Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Bozkır’ın MİT’teki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gözaltı süresi 8 gün sürecek olan Bozkır’ın 3 Ocak tarihinde gelen son bilgiye göre; gözaltı süresi 4 gün daha uzatılarak TEM Şube’den adliyeye getirildi.

Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Gökhan Bozkır Emniyet’e teslim edildi