Habertürk yarım saattir metrobüs yok dedi İYİ Partili Özkan MOBESE ile yalanladı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2020 Cumartesi 11:55 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2020 Pazar 12:09 am

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Habertürk’ün sokağa çıkma yasağında İstanbul’da ulaşımın nabzını ölçebilmek için yaptıkları “Yarım saattir metrobüs geçmiyor” şeklindeki haberini MOBESE kayıtlarıyla yalanladı.

30 büyükşehir ve Zonguldak’ta koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı devam ederken, Habertürk skandal bir habere imza attı. İstanbul’da ulaşımın nabzını ölçmek için metrobüs durağına giden Habertürk muhabiri, haber bültenine bağlanarak “Yarım saattir buradayız ve buradan tek bir metrobüs geçmedi” şeklinde haber servis etti.e tepki gösteren İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan Habertürk’ün haberini MOBESE kayıtları ile yalanladı.

 

Özkan Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:

“Bugün 17.15’te, canlı yayın yapan yandaş kanalın muhabiri ” 30 dakikadır buradayım, hiç metrobüs gelmedi” diye yalan haber yaptı. Biz de kameralardan, yayın anının 30 dakika gerisinden izleyerek kaç otobüs geçti saydık, görüntünün sonunda kanalının aracını da göreceksiniz” ifadelerine yer verdi.